KDO JE POPAJ IN KDAJ PRAZNUJE ŠPINAČA

KDO JE POPAJ IN KDAJ PRAZNUJE ŠPINAČA

ŠPINAČA JE ZELENJAVA, KI JO NEKATERI OBOŽUJEJO, DRUGI SOVRAŽIJO. KO SEM SE V PETEK, 26. MARCA, VOZILA PROTI OSNOVNI ŠOLI POLZELA, SEM PO RADIU SLIŠALA, DA JE SVETOVNI DAN ŠPINAČE. MMM, JAZ JO OBOŽUJEM! CELO NA SVOJEM VRTU JO IMAM POSEJANO. PA TI?

 

ČE JO OBOŽUJEŠ ALI NE, TI BO ZAGOTOVO ZANIMIVO PREBRATI NEKAJ DEJSTEV O ŠPINAČI:

VSEBUJE VELIKO VODE,

VSEBUJE VELIKO ŽELEZA,

VSEBUJE 15 RAZLIČNIH VITAMINOV IN MINERALOV,

DOBRA JE ZA OČI, SAJ VSEBUJE VELIKO KALIJA,

VSEBUJE VELIKO MAGNEZIJA IN KALCIJA, KI POMAGATA PRI PREPREČEVANJU NASTANKA SLADKORNE BOLEZNI,

KREPI IMUNSKI SISTEM,

NAJVEČ ŠPINAČE PRIDELAJO NA KITAJSKEM.

IN KO SMO RAVNO OB SVETOVNEM DNEVU ŠPINAČE, 26. MARCA, Z UČENCI PRIŠLI NA KOSILO, JE BILA NA JEDILNIKU … ŠPINAČA! »SVOJIM« UČENCEM SEM POVEDALA, DA BODO SEDAJ MOČNI KOT POPAJ. VSI SO ME ZAČUDENO GLEDALI IN SPRAŠEVALI, KDO JE TO. UGOTOVILA SEM, DA JE MED NAMI VSEENO NEKAJ LET DISTANCE IN DA JIM NE MOREM ZAMERITI, KER NE POZNAJO POPAJA … A VENDARLE SI ŽELIM, DA GA SPOZNATE, ZATO VAM PRILAGAM POVEZAVO DO 1. DELA RISANKE O POPAJU.

 

P. S. SEDAJ PA BOMO VSI VEDELI, DA JE POPAJ BIL MOČAN, KER JE RAD JEDEL ŠPINAČO, A NE?

PRIJAZEN POZDRAV!

UČITELJICA LEA GOLUB


Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI