SLADOLED IZ ENE SESTAVINE

DRAGI UČENCI, ŽELIM VAM ČIM BOLJ NORMALNO, PREDVSEM PA ZDRAVO IN PRIJAZNO NOVO LETO. UPAM, DA SE KMALU SPET VIDIMO IN SI POVEMO, KAJ VSE SE NAM JE PRIPETILO V ČASU ŠOLANJA NA DALJAVO. DANES BI VAM RADA POKAZALA ZELO PREPROST IN ZDRAV RECEPT ZA SLADOLED, KI VKLJUČUJE SAMO ENO SESTAVINO – BANANE. SE VAM KDAJ ZGODI, DA IMATE DOMA ZELO ZRELE BANANE IN VAM JIH NE USPE POJESTI? JAZ JIH V TAKŠNEM PRIMERU UPORABIM ZA PEKO KAKŠNEGA PECIVA ALI PA JIH NAREŽEM NA KOLOBARJE IN ZAMRZNEM, DA LAHKO IZ NJIH PRIPRAVIM SLADOLED. ZA TA ENOSTAVEN IN SLASTEN SLADOLED POTREBUJEŠ ČIM BOLJ ZRELE BANANE – BOLJ KOT BODO ZRELE, SLAJŠI BO SLADOLED – IN PALIČNI (ALI KAKŠEN DRUG) MEŠALNIK. BANANE OPERI, OLUPI IN NAREŽI NA KOLOBARJE. ZDAJ POTREBUJEJO MALO OHLADITVE, ZATO JIM DOVOLI, NAJ V ZAMRZOVALNIKU POČIVAJO PRIBLIŽNO 2 URI. KO JIH VZAMEŠ IZ ZAMRZOVALNIKA, JIH LE ŠE OBDELAJ Z MEŠALNIKOM, DA BO NASTAL KREMAST SLADOLED. DODAŠ MU LAHKO TUDI RAZLIČNE PRELIVE. MOJ NAJLJUBŠI JE I...