ZELENJAVNA JUHA Z RDEČO LEČO

SESTAVINE: - OLJE ALI DRUGA MAŠČOBA ZA PRAŽENJE ČEBULE (3 ŽLICE) - POLJUBNA ZELENJAVA (SVEŽA, SUHA ALI ZMRZNJENA): KORENJE, KROMPIR, CVETAČA, KOLERABA, GRAH... (ZELENJAVA, KI JO IMATE RADI) - DVE SREDNJE VELIKI ČEBULI - STROK ČESNA - POLNA ČAJNA SKODELICA OPRANE RDEČE LEČE - ZAČIMBE (JAZ IMAM NAJRAJE PROVANSALSKA ZELIŠČA.): MAJARON, TIMIJAN, LOVOROV LIST - SOL, POPER - LAHKO DODAŠ JUŠNO KOCKO ALI ŽLIČKO VEGETE - PO OKUSU PRIPRAVA: - PRIPRAVIMO VSE POTREBNO ZA PRIPRAVO JUHE. - OLUPIMO IN NA DROBNO NASEKLJAMO ČEBULO, KI JO PREPRAŽIMO NA VROČI MAŠČOBI, DODAMO NA KOCKE NAREZANO SVEŽO ZELENJAVO ALI DVE ŽLICI SUHE ZELENJAVE ALI ČETRT KILOGRAMA ZMRZNJENE ZELENJAVE. - MALO POMEŠAMO IN PRILIJEMO VODO. KO ZAVRE, PUSTIMO, DA POČASI VRE 20 MINUT. DODAMO ZAČIMBE PO ŽELJI IN OKUSU. TIK PRED KONCEM JUHI DODAMO ŠE RDEČO LEČO, KI BO JUHO ZGOSTILA IN POPESTRILA (KUHA SE LE 8 MINUT). - OKRASIMO Z NASEKLJANIM PETERŠILJEM IN PO...