GOZD Z VSEMI ČUTILI
POZDRAVLJENI. KLJUB TEMU, DA JE JESEN IN SO DNEVI VSE KRAJŠI, IZKORISTI VSAK DAN ZA GIBANJE TUDI DEŽEVEN DAN. SAMA SEM IZKORISTILA ENEGA OD LEPIH DNI IN SE S SINOM ODPRAVILA V BLIŽNJI GOZD, KJER SEM UŽIVALA V JESENSKIH BARVAH IN ŠUMENJU JESENSKEGA LISTJA. S SABO SEM IMELA KOŠARICO V KATERO SEM NABRALA NEKAJ KOSTANJA. PRINESLA SEM GA DOMOV IN GA SPEKLA KAR V PEČICI. PRIPRAVA PEČENEGA KOSTANJA 1. KOSTANJ, KI SMO GA PRINESLI DOMOV, OPEREMO. LAHKO GA NEKAJ ČASA PUSTIMO V VODI, DA GA BOMO POTEM LAŽE OLUPILI (NI PA NUJNO.). 2. KOSTANJE POTEM ZAREŽEMO IN STRESEMO V PEKAČ ALI PONEV (ČE GA STRESEMO V PONEV, GA SPEČEMO NA ŠTEDILNIKU. ČE PA GA STRESEMO V PEKAČ, GA SPEČEMO V PEČICI.). 3. JAZ GA NAVADNO PEČEM V NAPREJ OGRETI PEČICI (180 º C) ENO URO. 4. PEČENE KOSTANJE STRESI V ČASOPISNI PAPIR V SKLEDI.ZAVIT V ČASOPISNI PAPIR PUSTI NEKAJČASA, DA SE OHLADI. DOBER TEK. PRI LUŠČENJU KOSTANJA TI L...