KAKIJEVA TORTA
KAKIJEVA TORTA POZDRAVLJENI. LETOS JE JESEN ZELO RADODARNA. NA VRTU MI JE ZRASLO KAR NEKAJ VRTNIN. SADJE V SADOVNJAKU IN GROZDJE NA BRAJDI JE BILO POLNO. V GOZDU JE BILO VELIKO KOSTANJA. JESEN JE NUDILA VELIKO MOŽNOSTI ZA PRIPRAVO OZIMNICE. POZNO JESENI DOZORI TUDI ZLATO JABOLKO ALI KAKI. KAKI JE ZELO ZANIMIV SADEŽ, KI GA VSE VEČ LJUDI GOJI TUDI PRI NAS. VEČ O TEM SADEŽU SI LAHKO OGLEDATE NA TEM POSNETKU: https://www.youtube.com/watch?v=8itm3t9T6wg UPAM, DA STE IZVEDELI KAJ NOVEGA IN ZANIMIVEGA. KER SEM DOBILA KAR NEKAJ DOMAČIH KAKIJEV IN JIH NISMO MOGLI VSEH POJESTI, SEM SE ODLOČILA, DA JIH PORABIM ZA PECIVO. KAKIJEVO PECIVO JE NEZAHTEVNO ZA PRIPRAVO, SOČNO IN ZELO OKUSNO. SESTAVINE ZA KAKIJEVO PECIVO: - 4 – 6 KAKIJEV (2 JOGURTOVA LONČKA ZMLETIH ALI PRETLAČENIH (ČE SO ČISTO ZRELI) KAKIJEV), - 3 JAJCA, - 3 VELIKE ŽLICE MLEKA ALI RADENSKE, - 5 VELIKIH ŽLIC BELE MOKE, - 5 VELIKIH ŽLIC ROŽIČEVE ALI PIRINE MOKE ALI