ČOKOLADNI KOLAČ BREZ JAJC
DOSTIKRAT SE ZGODI, DA DOMA ZMANJKA JAJC ALI PA JE KDO ALERGIČEN NANJE. PREDSTAVILA VAM BOM ČOKOLADNI KOLAČ BREZ JAJC. PRIPRAVA JE ZELO ENOSTAVNA, PECIVO PA ZELO OKUSNO (DA SI POLIŽEŠ VSE PRSTE). SESTAVINE: BISKVIT: - 12 ZVRHANIH VELIKIH ŽLIC MOKE (GLADKE BELE), - 3 JOGURTE (3 X 180 G), - 12 VELIKIH ŽLIC SLADKORJA, - 12 VELIKIH ŽLIC OLJA, - 3 VELIKE ŽLICE KAKAVA, - 2 ŽLIČKI SODE BIKARBONE, - (MASLO ZA PREMAZ PEKAČA, ČE NE UPORABIŠ PAPIRJA ZA PEKO.); GLAZURA: - 150 G MASLA, - 150 G TEMNE ČOKOLADE (ČOKOLADE ZA KUHANJE), - 120 G SLADKORJA, - 120 ML MLEKA. PRIPRAVA: VKLOPIMO PEČICO. TEMPERATURO NASTAVIMO NA 200°C. VSE SESTAVINE ZA BISKVIT (JOGURT, MOKO, OLJE,SLADKOR, KAKAV IN SODO BIKARBONO) DAMO V GLOBOKO SKLEDO – VSE NAENKRAT. ZMEŠAMO JIH Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM. (ČE SE VAM MASA ZDI PREGOSTA, DODAJTE VODO, RADENSKO ALI MLEKO; ČE PA JE PREREDKA P