Objave

Prikaz objav, dodanih na april 17, 2020

ČAJANKA V NARAVI

Slika
OJ! KAJ JE ČAJANKA ?   JE  MOGOČE PRIJATELJICA SOSEDOVEGA JANKA? ALI JE TO ČISTO NAVADNA  BESEDNA UGANKA ? NOBEN ODGOVOR NI PRAVI, KER ČAJANKA  SE ZELO DOBRO SAMA PREDSTAVI. ZA ČAJANKO POTREBUJEMO ČAJ ALI VEČ TEGA. ZDRAVILNIH ZELIŠČ ZALOGE BO TREBA. LE SLEDITE, DA KAJ KORISTNEGA NE ZAMUDITE.    DANES BOM PRIPRAVILA ČAJ IZ VSEH TEH ZELIŠČ. MELISA J E RASTLINA, KI POMAGA KADAR SPANJE JE VELIKA ZGAGA. PRED SPANJEM NEKAJ POŽIRKOV NAREDIŠ  IN POTEM KOT ANGELČEK ZASPIŠ. KAMILICA  JE KRALJICA MED ZELIŠČI... SE SPOMNIŠ LISICE IZ MOJCE POKRAJCULJE, KI MORALA BI SKUHAT ČAJ , DA BI BILO JI BOLJE. A LISICA PRISEGLA JE NA MED, POLIZALA GA JE, DA ZA NJO NI OSTALA NITI SLED. KAMILICA UBLAŽI KAR V TRBUŠČKU TE TEŽI. ŽAJBELJ , TA JE FRAJER MED ZELIŠČI . BOLI GRLO, PEČE JEZIK, VČASIH DLESEN PONAGAJA. VERJEMI, RES POMAGA GRGRANJE ŽAJBLJEVEGA ČAJA. BEZEG SE S SVOJIM CVETOM BOHOTI . NJEGOVE ZDRAVILNOSTI  NIČ NE ZMOTI,   KADAR JE VISOKA VROČINA NA POTI, MATERINA DUŠICA  

ZMAJČKOVA REZINA

Slika
ZMAJČKOVA REZINA DANES  PA DAN ZA NOV KUHARSKI RECEPT IN PEKO ZMAJČKOVE REZINE.  SESTAVINE: TESTO 30 dag MLETIH OREHOV 25 dag SLADKORJA V PRAHU 5 dag MOKE 2 BELJAKA KREMA 0,5 l MLEKA 10 dag SLADKORJA 10 dag MOKE 2 RUMENJAKA 7 dag MLETIH OREHOV 1 SLADKA ALI ALPSKA SMETANA ( 2 dcl ) ČOKOLADNI PRELIV 20 dag ČOKOLADE V PRAHU MLEKO POSTOPEK TESTO   BELJAKA MALO STEPETE , DODAJTE OREHE, SLADKOR V PRAHU, MOKO IN ZGNETITE V TESTO. TESTO DAJTE  NA POL IN OBE POLOVICI RAZVALJAJTE. TESTO  NA PEKI PAPIRJU SPEČETE NA 210 stopinj 10 MINUT KREMA SLADKOR, MOKO IN RUMENJAKA ZAKUHAJTE V MLEKU, KOT BI KUHALI PUDING OHLAJENI MASI DODAJTE STEPENO SMETANO IN OREHE OBE POLOVICI TESTA PREMAŽETE S KREMO   ČOKOLADNI PRELIV   20 dag ČOKOLADE V PRAHU STOPITE V MLEKU IN NA ŠIBKEM O

GRANOLA IZ AJDOVE KAŠE ZA SUPER ZAČETEK DNEVA

Slika
GRANOLA JE ČUDOVITA ŽITNA JED, KI TI  BO ŠLA ŠE POSEBEJ V SLAST ZJUTRAJ.  NJENA PRIPRAVA JE SPROŠČUJOČA DEJAVNOST, V KATERI LAHKO  IZRAZIŠ SVOJO USTVARJALNOST, KOT NPR.  V SLADICI V KOZARČKU , SAJ BO  NAJBOLJŠA  GRANOLA ZATE  NAREJENA IZ SESTAVIN, KI JIH IMAŠ RAD  TI .    ČE TI DOLOČENA SESTAVINA V RECEPTU NE USTREZA, JO PREPROSTO NADOMESTI S TEBI OKUSNIMI SESTAVINAMI.  SHRANJENA V STEKLENEM KOZARCU TE BO GRANOLA RAZVESELJEVALA KAR NEKAJ ČASA – ČE JE SEVEDA NE BO ŽE PREJ ZMANJKALO : ) PRI NAS DOMAČO GRANOLO DELAMO   ŽE VEČ LET, JEMO PA JO VEČKRAT NA TEDEN.   PRIPRAVLJAMO JO  PO RECEPTU TOP KUHARICE V NAŠI DRUŽINI  -  TU   TI DODAJAM POVEZAVO DO NJENEGA RECEPTA IN BLOGA, NA KATEREM NAJDEŠ RES SUPER RECEPTE IN HKRATI VADIŠ ANGLEŠKI JEZIK.  RECEPT ZA NAŠO KLASIČNO GRANOLO V SLOVENSKEM JEZIKU TI IZDAM NASLEDNJI ČETRTEK, DANES PA SEM ZATE KOT GLAVNO SESTAVINO UPORABILA AJDOVO KAŠO. PREJŠNJI TEDEN  SEM NAMREČ NAŠLA NOV RECEPT - GRANOLO IZ AJDOVE KAŠE. KER SO MI BILE S