NJAMI ROLADA
SONČEN POZDRAVČEK VSEM!
VERJAMEM, DA BOSTE DANES ZAUŽILI ZDRAVO KOSILO. ZATO LAHKO Z MALO SLADKOBE POCRKLJATE ŽELODČKE.
NJAMI ROLADA JE PRAVA ZA RAZVAJANJE BRBONČIC.
POTREBUJEMO:
NADEV
200 G MARGARINE
100 G SLADKORJA V PRAHU
200 G KOKOSOVE MOKE
TESTO
500 G MASLENIH PIŠKOTOV
100 G SLADKORJA V PRAHU
3 ŽLICE RUMA
80 G ČOKOLADE V PRAHU
40 G NESLADKANEGA KAKAVA V PRAHU
150 DO 200 ML TOPLEGA MLEKA
POSTOPEK :
PIŠKOTE DROBNO ZMELJEMO V KUHINJSKEM MEŠALNIKU.
V ZMES POČASI VLIVAMO TOPLO MLEKO. GNETEMO TAKO DOLGO, DA DOBIMO KOMPAKTNO TESTO, KI SE NE LEPI NA PRSTE.
V ZMES VMEŠAMO KOSKOSOVO MOKO.
NA DELOVNO POVRŠINO POLOŽIMO VEČJI KOS PAPIRJA ZA PEKO IN NA NJEM TESTO RAZVALJAMO V ENAKOMERNO DEBEL PRAVOKOTNIK (DEBELINE PRIBLIŽNO 0,5 CM).
TESTO PREMAŽEMO S KOKOSOVIM NADEVOM, POTEM PA GA S POMOČJO PAPIRJA ZA PEKO PREVIDNO ZVIJEMO V ROLADO.
ROLADO ZAVIJEMO V FOLIJO ZA ŽIVILA IN ZA VSAJ 3 URE (NAJBOLJE
KAR ČEZ NOČ) SHRANIMO V HLADILNIK, DA SE DOBRO OHLADI IN UČVRSTI.
OHLAJENO ROLADO VZAMEMO IZ HLADILNIKA IN PREVIDNO ODSTRANIMO FOLIJO.
NAREŽEMO JO NA POLJUBNO DEBELE REZINE, KI JIH SERVIRAMO NA LEP
KROŽNIK ALI PLADENJ IN POSTREŽEMO.
DOBER TEK !
Obožujem kokos, tako da res - njami!
OdgovoriIzbrišiNjami, res je dobra videti. Dober tek!
OdgovoriIzbrišiKRISTINA BOVA MENJALI RECEPTE? SICER JE TVOJA ZAHTEVNEJŠA, JAZ PA BI VEDNO SLADKO TAKOJ KO SE MI ZAHOČE.
OdgovoriIzbrišiMOJCA