NJAMI ROLADA

 


SONČEN POZDRAVČEK VSEM!

VERJAMEM, DA BOSTE DANES ZAUŽILI ZDRAVO KOSILO. ZATO LAHKO Z MALO SLADKOBE POCRKLJATE ŽELODČKE.

NJAMI ROLADA JE PRAVA ZA RAZVAJANJE BRBONČIC.

POTREBUJEMO:


NADEV

200 G MARGARINE

100 G SLADKORJA V PRAHU

200 G KOKOSOVE MOKE

 

TESTO

500 G MASLENIH PIŠKOTOV

100 G SLADKORJA V PRAHU

3 ŽLICE RUMA

80 G ČOKOLADE V PRAHU

40 G NESLADKANEGA KAKAVA V PRAHU

150 DO 200 ML TOPLEGA MLEKA

 

POSTOPEK :

 

PIŠKOTE DROBNO ZMELJEMO V KUHINJSKEM MEŠALNIKU.

 


 ZMLETE PIŠKOTE STRESEMO V VEČJO SKLEDO, KJER JIH ZMEŠAMO S ČOKOLADO, KAKAVOM, SLADKORJEM V PRAHU IN RUMOM.

 


 V ZMES POČASI VLIVAMO TOPLO MLEKO. GNETEMO TAKO DOLGO, DA DOBIMO KOMPAKTNO TESTO, KI SE NE LEPI NA PRSTE.

 


 TESTO DO UPORABE SHRANIMO V HLADILNIKU.

 

 MARGARINO IN SLADKOR V PRAHU PENASTO UMEŠAMO.

V ZMES VMEŠAMO KOSKOSOVO MOKO.

 





NA DELOVNO POVRŠINO POLOŽIMO VEČJI KOS PAPIRJA ZA PEKO IN NA NJEM TESTO RAZVALJAMO V ENAKOMERNO DEBEL PRAVOKOTNIK (DEBELINE PRIBLIŽNO 0,5 CM).

 


TESTO PREMAŽEMO S KOKOSOVIM NADEVOM, POTEM PA GA S POMOČJO PAPIRJA ZA PEKO PREVIDNO ZVIJEMO V ROLADO.



 


ROLADO ZAVIJEMO V FOLIJO ZA ŽIVILA IN ZA VSAJ 3 URE (NAJBOLJE KAR ČEZ NOČ) SHRANIMO V HLADILNIK, DA SE DOBRO OHLADI IN UČVRSTI.

 



OHLAJENO ROLADO VZAMEMO IZ HLADILNIKA IN PREVIDNO ODSTRANIMO FOLIJO.

 

NAREŽEMO JO NA POLJUBNO DEBELE REZINE, KI JIH SERVIRAMO NA LEP KROŽNIK ALI PLADENJ IN POSTREŽEMO.



                                                                   DOBER TEK !


POZDRAV DO JUTRI !

UČITELJICA KRISTINA

Komentarji

  1. Obožujem kokos, tako da res - njami!

    OdgovoriIzbriši
  2. Njami, res je dobra videti. Dober tek!

    OdgovoriIzbriši
  3. KRISTINA BOVA MENJALI RECEPTE? SICER JE TVOJA ZAHTEVNEJŠA, JAZ PA BI VEDNO SLADKO TAKOJ KO SE MI ZAHOČE.
    MOJCA

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI