BOSIH NOG NAOKROG

  7.APRIL JE DAN ZDRAVJA. VELIKO ŽE VEMO O POMENU GIBANJA, PRAVILNE PREHRANE IN ŠE KAJ. MORDA PA JE ČAS, DA SE SPOMNIMO TUDI NA NAŠA STOPALA. ONA SO TISTA, KI NAM POVEDO MARSIKAJ O NAŠEM ZDRAVJU IN NAČINU ŽIVLJENJA.


ŽE STARI GRKI SO POZNALI KREPČILNO MOČ ZEMLJE, SICER NE BI NASTALE SAGE O GEI- MATERI ZEMLJI, KI DAJE MOČ. TA PRAVI, DA JE IZVIRALA MOČ VELIKANA ANTEA, GEINEGA SINA, PRAV IZ ZEMELJSKE POVRŠINE. NJEGOV SOVRAŽNIK GA JE LAHKO PREMAGAL LE, KO JE OPAZIL, DA SI S STIKOM Z ZEMLJO VEDNO ZNOVA NABIRA MOČI. ČE GA JE VZDIGNIL V ZRAK, JE NJEGOVA MOČ IZGINILA. ASFALTNA, CEMENTNA ALI DRUGAČE UMETNA TLA NAJ NE BI IMELI TE PREDNOSTI.HOJA Z BOSIMI NOGAMI JE STVAR, KI VSE BOLJ IN BOLJ ZAPADA V POZABO. NEMALOKRAT SE ZGODI, DA SO LJUDJE ZAČUDENI, SOČUTNI ALI CELO ZANIČLJIVI DO LJUDI, KI SE SPREHAJAJO BOSI. OČITNO TI LJUDJE NE POZNAJO KORISTI BOSNOGE HOJE. NIČESAR NE VEDO O EDINSTVENI SKRIVNOSTNI MOČI, KI JO HOJA Z BOSIMI NOGAMI KOPIČI, SICER BI BILI DRUGAČNEGA MENENJA. SEVEDA POGOSTO NOGE NISO UTRJENE IN NE PRENESEJO HOJE PO KAMENJU. KDOR PA SE ZJUTRAJ BOS SPREHODI VSAJ PO ROSNI TRAVI, BO KMALU ZAČUTIL KORISTI TAKŠNE BOSONOGE HOJE.
KADAR SE POČUTIMO UTRUJENI, DUŠEVNO IZČRPANI, NAM TA ZOPET VLIJE MOČI, NAS REGENERIRA. KAŽE, KOT DA BI ZEMLJA IZŽAREVALA MOČI, KI IZBOLJŠAJO DELOVANJE NAŠIH ŽLEZ. VSAKO HOJO Z BOSIMI NOGAMI PO VRTU, TRAVNIKIH, GOZDOVIH … JE ZATO DOBRO IZKORISTITI. POSEBNO UGODNO JE TO POLETI. BOS JE DOBRO HODITI PO ČIM BOLJ NERAVNI POVRŠINI. BOLJ KOT SO TLA PORASLA, BOLJ UČINKUJE MAGNETNA SILA ZEMLJE NA NAŠE TELO.SPREHAJATI SE BOS PO TRAVI, ZEMLJI, TOPLEMU PESKU ALI MIVKI JE POSEBEN OBČUTEK RADOSTI. UŽITEK JE ODVREČI ČEVLJE, STOPITI BOS IN OBČUTITI ZEMLJO POD SVOJIMI NOGAMI. PA NE LE UŽITEK, TUDI ZDRAVO JE. ČAS JE, DA ZA TRENUTEK NAREDIMO (BOS) KORAK NAZAJ K NARAVI.ZAVEDAJMO SE, DA STOPALA NISO NAMENJENA LE OBUVANJU ČIM LEPŠIH ČEVLJEV, TEMVEČ SESTOJIJO IZ 26 KOSTI IN 33 RAZLIČNIH ČLENKOV, V STOPALIH SE KONČUJE VEČ KOT 7000 ŽIVCEV, KI SO POVEZANI SKOZI HRBTENJAČO IN MOŽGANI Z VSEMI TELESNIMI PODROČJI, TER CELO ŽIVLJENJE PRIDNO NOSIJO OKORG VSA NAŠA »BREMENA«.HOJA Z BOSIMI NOGAMI S SPODBUJANJEM REFLEKSOLOGIJE VPLIVA TUDI NA PREOSTALO TELO. POLEG TEGA KREPI IMUNSKI SISTEM IN IMA POZITIVEN VPLIV NA CELOTNO KOORDINACIJO TELESA. PREDVSEM PA JE TREBA OTROKE, KI IMAJO GIBALNE TEŽAVE VZPODBUJATI, DA ČIM VEČKRAT HODIJO BREZ ČEVLJEV. PRI HOJI ZUNAJ SICER NEVARNOST PREDSTAVLJAJO OSTRI PREDMETI, KOT JE ZLOMLJENO STEKLO, PA TUDI TRNJE IN PIKI INSEKTOV. VSE TO LAHKO POVZROČI POŠKODBE IN OKUŽBE. PO DRUGI STRANI PA IMA OTROK, KI VELIKO HODI BOS, DOBRO ROŽENICO IN RAZVIT NEKAKŠEN ŠESTI ČUT ZA POTENCIALNE NEVARNOSTI. PREVIDNOST JE POTREBNA POLETI V VROČEM PESKU IN NA TRAVNIKIH KJER SE NAHAJAJO ČEBELE.

BOSONOGA HOJA JE DOBRA TUDI ZATO, KER:

 1. JE VELIKO ČEVLJEV ŠKODLJIVIH (TAKO ZA NOGO KOT ZA HRBTENICO),
 2. OMOGOČA BOLJŠE RAVNOTEŽJE,
 3. IZBOLJŠA MOČ V NOGAH,
 4. IZBOLJŠA DRŽO HRBTENICE,
 5. POSPEŠI CIRKULACIJO,
 6. PONUJA BREZPLAČNO REFLEKSNO MASAŽO IN POSLEDIČNO VPLIVA NA PROBLEME V DRUGIH DELIH TELESA (NA STOPALU IMAMO NAMREČ TOČKE, KI VPLIVAJO NA CELOTNO TELO IN ORGANE),
 7. IZBOLJŠA IMUNSKI SISTEM,
 8. IZBOLJŠA NAŠO POZORNOST,
 9. ABSORBIRAMO ZEMLJINO SUBTILNO ENERGIJO,
 10. NAM DAJE OBČUTEK SVOBODE.

 BOMO HODILI VEČ BOSI? BOMO, JA!JAZ VSEKAKOR! POTRUDI SE TUDI TI!


BOS POZDRAV POŠILJA UČITELJICA DRAGICA

 

Vir                                         

https://images.app.goo.gl/irxoBN4mUhC5Ze6N7

https://images.app.goo.gl/nhtUiKzsLxjcsLbQ8

https://images.app.goo.gl/MXsq8VcK3jLc45mr8

https://images.app.goo.gl/kDcT2Z6SjikjZ6YH9

https://www.avogel.si/vene/brez_cevljev_nad_krcne_zile.php

https://babybook.si/hoja-z-bosimi-nogami-je-za-otroka-zelo-zdrava/

https://images.app.goo.gl/qC6D1knVJKFr1ame7

https://images.app.goo.gl/v5uC99B7ZwYiUnXq9

https://images.app.goo.gl/kkoydUUmr7bJeSRE9

https://images.app.goo.gl/8mAkwf63NVkzZtbF7


Komentarji

 1. Bomo več hodili bosi? Bomo JA!
  Pozdravček k tebi, Majda

  OdgovoriIzbriši
 2. DRAGICA, KAJ PA ČE TE TAKO ZELO BODE V PODPLATE KOT MENE?
  OBJEMČEK, MOJCA

  OdgovoriIzbriši
 3. Dragica, res je...čudovita brezplačna refleksna masaža. Pazimo na noge, saj stopala nosijo vse naše kilograme. In potem se čudimo, da nas bolijo noge. Sem kar malce pozabila , kako pomembna je hoja z bosimi nogami. Zelo koristni nasveti.

  OdgovoriIzbriši

Objava komentarja

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAZNIČNI POGRINJKI ZA TRI MEDVEDKE

PIKAPOLONICE ZA SREČO IN DOBER NAMEN

RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE