SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI
SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI DANES BOMO KUHALI IN SICER TIPIČNO SLOVENSKO JED, KI JE MENI IN MOJI DRUŽINI ZELO DOBRA, ZATO BOM PREDSTAVILA RECEPT ZA OKUSNO KOSILO. SESTAVINE: 4 ŽLICE OLJA, 500 G TELETINE ( VRAT, PRSI ALI PLEČE ), ZELENJAVA ( KORENJE, GRAH, PETERŠILJEVA KORENINA, CVETAČA), 1 ČEBULA, 2 STROKA ČESNA, SOL, VEGETA, 1 ŽLIČKA MAJARONA, 1 ŽLIČKA TIMIJANA, 3 LOVORJEVI LISTI, PETERŠILJ, VODA POSTOPEK IN PRIPRAVA: TELEČJE MESO OPEREMO IN NAREŽEMO NA GRIŽLJAJ VELIKE KOCKE. ZELENJAVO OČISTIMO IN OPEREMO. NAREŽEMO JO NA PRIBLIŽNO ENAKO VELIKE KOCKE. ČESEN IN ČEBULO OLUPIMO TER LOČENO SESEKLJAMO. V LONCU SEGREJEMO OLJE, NA SEGRETO MAŠČOBO STRESEMO SESEKLJANO ČEBULO IN PRAŽIMO, DA POSTEKLENI, NATO DODAMO ČESEN IN GA POPRAŽIMO. DODAMO MESO IN GA PRAŽIMO MED STALNIM MEŠANJEM 5 MINUT. NATO DODAMO VSO NAREZANO ZELENJAVO,...