RECIKLIRANA KUH'NA - MANJ V KOMPOST, VEČ V KOZAREC!
V 1.B IN OPB 2 SMO UGOTOVILI NEKAJ POMEMBNEGA: TUDI SADJE IMA “SLABE DNI” . KAKIJI, KI SO SE MALO PREVEČ SPROSTILI, MANDARINE, KI SO IZGUBILE SVOJO POPOLNO OKROGLO FORMO IN JABOLKA, KI SO DOŽIVELA ŽE MARSIKAJ… NO, MI SMO SE ODLOČILI, DA JIM DAMO DRUGO PRILOŽNOST! V RAZREDU SMO ZAVIHALI ROKAVE, VZELI DESKE, NOŽE, VELIKO DOBRE VOLJE – IN NASTALA JE SUPER SADNA MARMELADNA MISIJA ! UČENCI SO MEŠALI, REZALI, VOHALI, OKUŠALI IN OB TEM ODKRILI ČAROBNO SKRIVNOST: TUDI “NEPOPOLNO” SADJE LAHKO USTVARI OKUSNO MARMELADO . NAJBOLJŠI DEL? KO SMO OPAZILI, DA SE IZ SADNIH OSTANKOV SPREMINJA V NEKAJ NEŽNO DIŠEČEGA, SLADKO MEHURČKAJOČEGA IN PRIJETNO TOPLEGA, SE JE ZASLIŽALO: “A LAHKO TO DELAMO VSAK DAN?!” OB SMEHU, USTVARJALNOSTI IN MALCE LEPLJIVIH PRSTOV SMO SE NAUČILI, DA ZAVRŽENA HRANA NI REŠITEV, DOMIŠLJIJA PA JE. NAMESTO DA BI ROMALO V KOMPOST, JE NAŠE SADJE ROMALO V KOZARČKE. TE ZANIMA RECEPT? ZELO SMO IMPROVIZIRALI IN NIČ TEHTALI, KAKIJU, MANDARINAM IN...