JESEN NA KROŽNIKU

 SLADICA: JESEN NA KROŽNIKU


NO, PA SE BOMO TUDI MI MALO POSLADKALI. DANES VAM BOM PREDSTAVILA, KAKO SI NAREDIMO TALE SLASTEN KROŽNIK, KI JE SESTAVLJEN IZ PIŠKOTOV V OBLIKI JEŽKA TER SADJA. 

NAJPREJ BOMO NAREDILI JEŽKE. 

ZA PRIPRAVO JEŽKOV POTREBUJEŠ:

-2 LONČKA MOKE

-1,5 ŽLIČKE PECILNEGA PRAŠKA

-POL ŽLIČKE SODE BIKARBONE

-POL ŽLIČKE SOLI

-POL LONČKA SLADKORJA

-POL LONČKA ZMEHČANEGA MASLA

-4 ŽLIČKE JAVORJEVEGA SIRUPA, LAHKO PA TUDI MEDA

-2 JAJCI

-POL ŽLIČKE VANILIJEVEGA EKSTRATA

-100g JEDILNE ČOKOLADE

-1dl SLADKE SMETANE

-ČOKOLADNE MRVICE


POSTOPEK PRIPRAVE:

V GLADKO ZMES ZMEŠAMO SLADKOR, MASLO, JAVORJEV SIRUP, JAJCI IN VANILIJEV EKSTRAT.

 

V DRUGI POSODI ZMEŠAMO MOKO, PECILNI PRAŠEK, SODO BIKARBONO IN SOL. NATO DODAMO PREJ PRIPRAVLJENO ZMES IN ZMEŠAMO V TESTO, KI NAJ V HLADILNIKU POČIVA POL URE. 

       

                                                            

TESTO Z ŽLIČKO OBLIKUJEMO V KROGLICE IN JIH SPLOŠČIMO V OBLIKO JEŽKOVEGA TRUPA. POLAGAMO JIH NA PEKAČ, OBLOŽEN S PAPIRJEM ZA PEKO. PEČEMO 10 DO 12 MINUT PRI 180 STOPINJAH. DOBRO OHLADIMO.



NA VODNI KOPELI RAZSTOPIMO ČOKOLADO, ZMEŠANO S SLADKO SMETANO.
                              
       

PIŠKOTE POMOČIMO V ČOKOLADO IN JIH POVALJAMO V ČOKOLADNIH MRVICAH. JEŽKI BODO TAKO DOBILI BODICE.

                                        

S POMOČJO ZOBOTREBCA, KI GA NAMAKAMO V ČOKOLADO, JEŽKOM NARIŠEMO ŠE OČI IN SMRČKE.

                                        

TAKO, JEŽKI SO GOTOVI, SEDAJ PA SE LOTIMO ŠE JESENSKEGA DREVESA.

ZA IZDELAVO POTREBUJEMO:

-1 BANANO

-MALINE

-GROZDJE 

-MANDARINE 

(LAHKO PA UPORABITE TUDI KATERO DRUGO SADJE, KI JE V BARVAH JESENSKEGA LISTJA) 

-TER STOPLJENO ČOKOLADO, KI NAM JE OSTALA OD IZDELAVE JEŽKOV

POSTOPEK:

BANANO PREREŽEMO NA POLOVICO. ENO POLOVICO BANANE NAMAŽEMO S ČOKOLADO IN JO UPORABIMO ZA DEBLO DREVESA. POLOŽIMO JO NA KROŽNIK. DRUGO POLOVICO BANANE PA RAZREŽEMO NA MANJŠE PODOLGOVATE KOSE, DA DOBIMO VEJE DREVESA. RAVNO TAKO JIH NAMAŽEMO S ČOKOLADO IN DEBLU NA KROŽNIKU DODAMO VEJE. 

                                    

                                    

NATO SI V POSODE PRIPRAVIMO SADJE IN GA RAZPOREDIMO PO VEJAH DREVESA TER TUDI POD DREVESOM. NA KONCU DODAMO ŠE 2 JEŽKA, KI SMO JU PREJ SPEKLI. 

                                     

ŽELIM VAM OBILO ZABAVE PRI USTVARJANJU TER SEVEDA DOBER TEK!

UČITELJICA SANJA







 

                             
















 



















                                              





Komentarji

  1. Zelo barvito in preprosto jesensko drevo za sladkanje, ideja je čudovita! Zagotovo kdaj poizkusim; če me letos prehiti zima, zagotovo naslednjo jesen, da popestrim kakšen otožen jesenski dan.🍂🍃🍁
    Mateja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI