JESEN NA KROŽNIKU
SLADICA: JESEN NA KROŽNIKU
NO, PA SE BOMO TUDI MI MALO POSLADKALI. DANES VAM BOM PREDSTAVILA, KAKO SI NAREDIMO TALE SLASTEN KROŽNIK, KI JE SESTAVLJEN IZ PIŠKOTOV V OBLIKI JEŽKA TER SADJA.
NAJPREJ BOMO NAREDILI JEŽKE.
ZA PRIPRAVO JEŽKOV POTREBUJEŠ:
-2 LONČKA MOKE
-1,5 ŽLIČKE PECILNEGA PRAŠKA
-POL ŽLIČKE SODE BIKARBONE
-POL ŽLIČKE SOLI
-POL LONČKA SLADKORJA
-POL LONČKA ZMEHČANEGA MASLA
-4 ŽLIČKE JAVORJEVEGA SIRUPA, LAHKO PA TUDI MEDA
-2 JAJCI
-POL ŽLIČKE VANILIJEVEGA EKSTRATA
-100g JEDILNE ČOKOLADE
-1dl SLADKE SMETANE
-ČOKOLADNE MRVICE
POSTOPEK PRIPRAVE:
V GLADKO ZMES ZMEŠAMO SLADKOR, MASLO, JAVORJEV SIRUP, JAJCI IN VANILIJEV EKSTRAT.
V DRUGI POSODI ZMEŠAMO MOKO, PECILNI PRAŠEK, SODO BIKARBONO IN SOL. NATO DODAMO PREJ PRIPRAVLJENO ZMES IN ZMEŠAMO V TESTO, KI NAJ V HLADILNIKU POČIVA POL URE.
TESTO Z ŽLIČKO OBLIKUJEMO V KROGLICE IN JIH SPLOŠČIMO V OBLIKO JEŽKOVEGA TRUPA. POLAGAMO JIH NA PEKAČ, OBLOŽEN S PAPIRJEM ZA PEKO. PEČEMO 10 DO 12 MINUT PRI 180 STOPINJAH. DOBRO OHLADIMO.
NA VODNI KOPELI RAZSTOPIMO ČOKOLADO, ZMEŠANO S SLADKO SMETANO.
PIŠKOTE POMOČIMO V ČOKOLADO IN JIH POVALJAMO V ČOKOLADNIH MRVICAH. JEŽKI BODO TAKO DOBILI BODICE.
S POMOČJO ZOBOTREBCA, KI GA NAMAKAMO V ČOKOLADO, JEŽKOM NARIŠEMO ŠE OČI IN SMRČKE.
TAKO, JEŽKI SO GOTOVI, SEDAJ PA SE LOTIMO ŠE JESENSKEGA DREVESA.
ZA IZDELAVO POTREBUJEMO:
-1 BANANO
-MALINE
-GROZDJE
-MANDARINE
(LAHKO PA UPORABITE TUDI KATERO DRUGO SADJE, KI JE V BARVAH JESENSKEGA LISTJA)
-TER STOPLJENO ČOKOLADO, KI NAM JE OSTALA OD IZDELAVE JEŽKOV
POSTOPEK:
BANANO PREREŽEMO NA POLOVICO. ENO POLOVICO BANANE NAMAŽEMO S ČOKOLADO IN JO UPORABIMO ZA DEBLO DREVESA. POLOŽIMO JO NA KROŽNIK. DRUGO POLOVICO BANANE PA RAZREŽEMO NA MANJŠE PODOLGOVATE KOSE, DA DOBIMO VEJE DREVESA. RAVNO TAKO JIH NAMAŽEMO S ČOKOLADO IN DEBLU NA KROŽNIKU DODAMO VEJE.
NATO SI V POSODE PRIPRAVIMO SADJE IN GA RAZPOREDIMO PO VEJAH DREVESA TER TUDI POD DREVESOM. NA KONCU DODAMO ŠE 2 JEŽKA, KI SMO JU PREJ SPEKLI.
ŽELIM VAM OBILO ZABAVE PRI USTVARJANJU TER SEVEDA DOBER TEK!
UČITELJICA SANJA
Zelo barvito in preprosto jesensko drevo za sladkanje, ideja je čudovita! Zagotovo kdaj poizkusim; če me letos prehiti zima, zagotovo naslednjo jesen, da popestrim kakšen otožen jesenski dan.🍂🍃🍁
OdgovoriIzbrišiMateja