HUZARSKI KRAPKI S ČOKOLADO


POZDRAVLJENI OTROCI.
DANES ŽELIM Z VAMI DELITI RECEPT ZA PIŠKOTE, KI SO V NAŠI DRUŽINI ZELO PRILJUBLJENI. SE SPRAŠUJETE ZAKAJ? ZARADI ČOKOLADE, SEVEDA.
PRI PEKI PROSITE ZA POMOČ STARŠE.




POTREBUJEŠ:
TESTO:
140 g MASLA
70 g SLADKORJA
1 VANILIJEV SLADKOR
ŠČEPEC SOLI
2 RUMENJAKA
180 g MOKE
50 g NASEKLJANE ČOKOLADE

TESTO DOBRO PREGNETI, OBLIKUJ KROGLICE, KI JIH POMOČIŠ V BELJAK IN NATO V MLETE LEŠNIKE. V PIŠKOTE NAREDI LUKNJO S PRSTOM.


KEKSE PEČEŠ 18 MINUT PRI 180°C.
MEDTEM SI PRIPRAVI NADEV ZA PIŠKOTE.
NADEV:
30 g MASLA
180 g JEDILNE ČOKOLADE
4 ŽLICE SLADKE SMETANE
1 ŽLICA MEDU
NADEV STOPIŠ. NATO GA OHLADIŠ IN Z NJIM NAPOLNIŠ LUKNJICE V KEKSIH.

VELIKO UŽITKOV OB PEKI IN POSKUŠANJU PIŠKOTOV TI ŽELIM.
UČITELJICA TATJANA

Komentarji

  1. Tatjana, do sedaj sem pekla le tiste z marelično marmelado, bom preizkusila tudi tvoje, hvala za recept.
    Prijazne in mirne praznike želim, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI