ČOKOLADNO – KOKOSOVA RULADA BREZ PEKE




POTREBUJEŠ:
NADEV:
200 G MASLA ALI MARGARINE
100 G SLADKORJA V PRAHU
200 G KOKOSOVE MOKE





TESTO:
500 G MASLENIH PIŠKOTOV
100 G SLADKORJA V PRAHU
3 ŽLICE RUMA
80 G ČOKOLADE V PRAHU
40 G NESLADKANEGA KAKAVA V PRAHU
150 DO 200 ML TOPLEGA MLEKA


PRIPRAVA:

PIŠKOTE DROBNO ZMELJEMO V KUHINJSKEM MEŠALNIKU. ZMLETE PIŠKOTE STRESEMO V VEČJO SKLEDO.




ZMEŠAMO JIH S ČOKOLADO, KAKAVOM, SLADKORJEM V PRAHU IN RUMOM. V ZMES POČASI VLIVAMO TOPLO MLEKO. GNETEMO TAKO DOLGO, DA DOBIMO KOMPAKTNO TESTO, KI SE NE LEPI NA PRSTE. TESTO DO UPORABE SHRANIMO V HLADILNIKU.




MASLO IN SLADKOR V PRAHU PENASTO UMEŠAMO. V ZMES VMEŠAMO KOKOSOVO MOKO.




NA DELOVNO POVRŠINO POLOŽIMO VEČJI KOS PAPIRJA ZA PEKO IN NA NJEM TESTO  ENAKOMERNO RAZVALJAMO (DEBELINE PRIBLIŽNO 0,5 CM).
TESTO PREMAŽEMO S KOKOSOVIM NADEVOM.




S POMOČJO PAPIRJA ZA PEKO GA PREVIDNO ZVIJEMO V RULADO.
RULADO ZAVIJEMO V FOLIJO ZA ŽIVILA IN ZA VSAJ 3 URE SHRANIMO V HLADILNIK, DA SE DOBRO OHLADI IN UČVRSTI.









OHLAJENO RULADO VZAMEMO IZ HLADILNIKA IN PREVIDNO ODSTRANIMO FOLIJO. NAREŽEMO JO NA POLJUBNO DEBELE REZINE.






MOJA RULADA SE NE PEČE, LAHKO PA SPEČEŠ RULADO, KI JO JE ZATE PRIPRAVILA UČITELJICA MATEJA - RECEPT NAJDEŠ TU
PRIPRAVA NJENE RULADE JE ZELO DRUGAČNA, KAJNE?!
RULADI PA STA SI PODOBNI V TEM, DA V NOBENI NI MOKE.
  
DOBER TEK!
UČITELJICA NATAŠA

Komentarji

  1. Hej, odlična izbira! Moja tašča je to rulado vedno delala za vse praznike, ker je obstojna in se je tudi veliko nareže...še posebej rad pa jo je imel sin družinskih prijateljev, ki bi mu jo jaz naredila letos za njegov 30. rojstni dan kot darilo, pa bo moralo to, žal, malo počakati.
    Lepo bodi in pošlji še kak zanimiv recept, da se malo spomnimo na" dobre stare čase".
    Mateja

    OdgovoriIzbriši
  2. Nataša, takšne rulade pa še nisem poskusila, kaj šele "pekla". Imeniten recept za kakšen dan, ko zmanjka elektrike, pa ni pri hiši nobene sladkarije, le masleni piškoti, ki se jih samih kaj hitro naveličaš ;-)
    Hvala za recept, bo prišel prav!
    Prijazne in mirne praznike želim, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI