ZAJTRK


ZAJTRK




PRIPRAVI SI ZAJTRK POD NADZOROM STARŠEV.


POTREBUJEŠ:

·         OCVIRKE

·         JAJCE

·         SLANINO (JAZ SEM IMELA SAVINJSKI ŽELODEC)

·         KEČAP

·         SIR

·         SOL







POSTOPEK:


V PONVI SEGREJEŠ OCVIRKE ALI OLJE.








NATO  V PONEV UBIJEŠ JAJCE. JAJCE RAZPRI TIK NAD PONVIJO. LAHKO JO PREJ UBIJEŠ V MANJŠO SKODELICO IN JO NATO ZLIJEŠ V PONEV.  







JAJCE POSOLIŠ IN POKRIJEŠ S POKROVKO, DA SE ENAKOMERNO OCVRE.

V DRUGI PONVI POPEČEŠ SLANINO ALI SAVINJSKI ŽELODEC.







MEDTEM PRIPRAVI POGRINJEK NA MIZO.



KO JE SLANINA MALO POPEČENA IN JAJCE OCVRTO, POLOŽIŠ VSE NA KROŽNIK.

OBLIKUJEŠ ZAJČKA. SLANINA SO UŠESA , GLAVA JE JAJCE, ZA OČI DODAŠ KEČAP IN ZA SMRČICE NA TANKE REZINE NAREZAN SIR.







MMM, KAKO DIŠI! DOBER TEK TI ŽELIM.




UČITELJICA VERA

Komentarji

  1. UČITELJICA VERA, HVALA ZA IDEJO. TAKO JE PRIJAL TVOJ ZAJTRK, DA DANES NE BOM POTREBOVALA KOSILA. VEČERJO PA VERJETNO. :)
    KRISTINA

    OdgovoriIzbriši
  2. Danes moram že na drugo malico, tako slastno zgledajo tele dobrote. 😉😋
    Lep sončen dan še naprej,
    Mateja

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne samo okusno, še na pogled res imenitno. Takšnega razvajanja se ne bi nihče branil :-)
    Kečap bom sama sicer izpustila, vem pa kdo bi pri nas pojedel še moj del - jaz pa njeno slanino oz. želodec :-)
    Prijazne in mirne praznike želim, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI