ZAJTRK
ZAJTRK
PRIPRAVI SI ZAJTRK POD NADZOROM STARŠEV.
POTREBUJEŠ:
·
OCVIRKE
·
JAJCE
·
SLANINO (JAZ SEM IMELA SAVINJSKI ŽELODEC)
·
KEČAP
·
SIR
·
SOL
POSTOPEK:
V PONVI SEGREJEŠ OCVIRKE ALI OLJE.
NATO V PONEV UBIJEŠ JAJCE. JAJCE
RAZPRI TIK NAD PONVIJO. LAHKO JO PREJ UBIJEŠ V MANJŠO SKODELICO IN JO NATO
ZLIJEŠ V PONEV.
JAJCE POSOLIŠ IN POKRIJEŠ S POKROVKO, DA SE ENAKOMERNO OCVRE.
V DRUGI PONVI POPEČEŠ SLANINO ALI SAVINJSKI ŽELODEC.
MEDTEM PRIPRAVI POGRINJEK NA MIZO.
KO JE SLANINA MALO POPEČENA IN JAJCE OCVRTO, POLOŽIŠ VSE NA
KROŽNIK.
OBLIKUJEŠ ZAJČKA. SLANINA SO UŠESA , GLAVA JE JAJCE, ZA OČI
DODAŠ KEČAP IN ZA SMRČICE NA TANKE REZINE NAREZAN SIR.
MMM, KAKO DIŠI! DOBER TEK TI ŽELIM.
UČITELJICA VERA
UČITELJICA VERA, HVALA ZA IDEJO. TAKO JE PRIJAL TVOJ ZAJTRK, DA DANES NE BOM POTREBOVALA KOSILA. VEČERJO PA VERJETNO. :)
OdgovoriIzbrišiKRISTINA
Danes moram že na drugo malico, tako slastno zgledajo tele dobrote. 😉😋
OdgovoriIzbrišiLep sončen dan še naprej,
Mateja
Ne samo okusno, še na pogled res imenitno. Takšnega razvajanja se ne bi nihče branil :-)
OdgovoriIzbrišiKečap bom sama sicer izpustila, vem pa kdo bi pri nas pojedel še moj del - jaz pa njeno slanino oz. želodec :-)
Prijazne in mirne praznike želim, Majda