KREŠA V SKUTINEM NAMAZU



ČE STE MORDA POSEJALI KREŠO, BO PO PETIH DNEH ŽE TAKO VISOKA, DA JO BOSTE LAHKO POREZALI IN UPORABILI V SOLATI (PARADIŽNIKOVI ALI KROMPIRJEVI) KOT DODATEK, ALI PA V SKUTI KOT NAMAZ.
DANES SEM ZA VAS PRIPRAVILA KREŠO V SKUTINEM NAMAZU.



SESTAVINE:

-      2 VELIKI ŽLICI SKUTE,
-      1 VELIKA ŽLICA KISLE SMETANE,
-      SOL IN POPER PO OKUSU,
-      PEST POREZANE KREŠE, KOT DODATEK
-      LAHKO DODATE TUDI ŽIČKO BUČNEGA ALI OLIVNEGA OLJA (NI NUJNO).
PRIPRAVA:

  1. PRIPRAVI VSE SESTAVINE.
  2. SESTAVINE (RAZEN KREŠE) STRESI V MANJŠO SKLEDO (RECEPT JE ZA DVE OSEBI.).



  1. SESTAVINE ZMEŠAJ Z ŽLICO, ČE PA JE SKUTA ZELO SUHA, JIH ZMEŠAJ Z VILICO. NASTAL JE OSNOVNI SKUTIN NAMAZ. (PO ŽELJI MU LAHKO DODATE BUČNO ALI PA OLJČNO OLJE.)
  2. KREŠO LAHKO NA KONCU VMEŠATE V NAMAZ, LAHKO PA JO PONUDITE KOT DODATEK, KI GA POTROSITE PO NAMAZU NAMAZANIM NA KRUHU.
TO JE ZELO PREPROSTA JED ZA ZAJTRK ALI PA MALICO.

V ŠOLI VSAKO LETO SEJEMO KREŠO IN OPAZUJEMO, KAKO RASTE. KER JE ZELO NEZAHTEVNA RASTLINA, JO LAHKO KALITE TUDI NA MOKRI VATI ALI PAPIRNATI BRISAČKI.
PRED LETI NAM JE ZRASLO RES VELIKO TE KREŠE, ZATO SMO SE SKUPAJ Z UČENCI ODLOČILI, DA NAREDIMO PODOBEN NAMAZ. UPORABILI SMO LE SKUTO IN KISLO SMETANO. V TO ZMES SMO DODALI KREŠO, NAMAZ PA MAZALI NA PREPEČENEC.
NE BOSTE VERJELI, VSI SO JEDLI TA NAMAZ. NAD NJIM SO BILI CELO NAVDUŠENI. V HIPU GA JE ZMANJKALO.

PRIPRAVITE GA IN POSKUSITE MORDA BO NAVDUŠIL TUDI VAS.
NAMESTO KREŠE LAHKO UPORABITE NA DROBNO NASEKLJAN DROBNJAK ALI PETERŠILJ ALI PA NA DROBNO NASEKLJANO ČEBULO (SKUTIN NAMAZ S ČEBULO JE VELIKOKRAT ZA ZAJTRK ALI MALICO PRIPRAVLJAL MOJ OČE.) ALI METO ALI MELISO, KAR IMATE PRI ROKI ALI PA KAR IMATE RAJŠI.

POSKUSITE. PA DOBER TEK.

                                                                              UČITELJICA ANGELIKA

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI