SPOZNAJ VIOLINOKAKO SI? SE ŽE PRIPRAVLJAŠ NA PRAZNIČNI KONEC TEDNA? ALI ŽE RAZMIŠLJAŠ, DA BI SE V NASLEDNJEM ŠOLSKEM LETU VPISAL/A V GLASBENO ŠOLO? TI JE VŠEČ ZVOK VIOLINE?

VIOLINO POZNAMO ŽE VEČ KOT 500 LET. IN VEDNO NAVDUŠUJE S SVOJIM ZNAČILNIM ZVOKOM. VIOLINA JE SESTAVLJENA IZ RAZLIČNIH DELOV. SESTAVLJATA JO VRAT IN TELO, PO STRUNAH PA SE VLEČE Z LOKOM.


NAJBOLJ SO MI VŠEČ 'ŽIVALSKI' DELI. POGLEJVA JIH NA SLIKAH:
-          KOBILICA NA VIOLINI, KI NUDI PODPORO STRUNAM-          POLŽ NA KONCU VRATU, KJER SO TUDI VIJAKI ZA NAPENJANJE STRUN


-          ŽABICA NA LOKU, KJER VIOLINIST/KA DRŽI LOK.ALI VEŠ, DA JE GLAVNI DEL LOKA NAREJEN IZ KONJSKE ŽIME? Z ŽIMO SE VLEČE PO STRUNAH.DA JE ZVOK GLASNEJŠI, POSKRBITA ZVOČNICI.


ČE JE VIOLINA RAZGLAŠENA, SE STRUNE FINO NAPNE Z VIJAKI.


DA VIOLINIST/KA BOLJ UDOBNO DRŽI VIOLINO, POSKRBITA PODBRADNIK, KI OMOGOČA LAŽJO NAMESTITEV VIOLINE POD VRAT, IN MOSTIČEK, KI VIOLINO NASLONI NA TELO.IN TAK JE PRAVILNI POLOŽAJ VIOLINE.


KO PA JE KONEC IGRANJA, SE VIOLINA IN LOK POSPRAVITA V ZA TO NAMENJEN KOVČEK.

 


A NI ZANIMIVO? KAKŠEN ZVOK PA JE ZVOK VIOLINE? POGLEJ SI KAKŠNEGA IZMED SPODNJIH POSNETKOV S SPLETA:NAJ BO VSAK DAN OBARVAN Z ZVOKI GLASBE!
                                                                                           TVOJA UČITELJICA ANDREJA

Komentarji

 1. O, super je tole. Vse sem dobro prebrala, pogledala fotografije. Če bi jo imela, violino, bi po t tvoji dobri razlagi sigurno znala za igrat kakšno melodijo. 😜

  OdgovoriIzbriši
 2. Tvoja objava bo lahko v veliko pomoč vsem, ki razmišljajo kakšen instrument bi izbrali.
  Pri nas odmeva viola ... vsak dan. Pred leti se je začelo z violino, nato je bilo nekaj let zatišja, dokler se ni želja po igranju vrnila :-)
  Si me predstavljaš na vrtu s knjigo, iz sobe nad mano pa zvoki viole? Koncert z violo je bil letos moje rojstno dnevno darilo - popolno!
  Prijazne in mirne praznike želim, Majda

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

TRIJE METULJI