HUZARSKI KRAPKI S ČOKOLADO


POZDRAVLJENI OTROCI.
DANES ŽELIM Z VAMI DELITI RECEPT ZA PIŠKOTE, KI SO V NAŠI DRUŽINI ZELO PRILJUBLJENI. SE SPRAŠUJETE ZAKAJ? ZARADI ČOKOLADE, SEVEDA.
PRI PEKI PROSITE ZA POMOČ STARŠE.




POTREBUJEŠ:
TESTO:
140 g MASLA
70 g SLADKORJA
1 VANILIJEV SLADKOR
ŠČEPEC SOLI
2 RUMENJAKA
180 g MOKE
50 g NASEKLJANE ČOKOLADE

TESTO DOBRO PREGNETI, OBLIKUJ KROGLICE, KI JIH POMOČIŠ V BELJAK IN NATO V MLETE LEŠNIKE. V PIŠKOTE NAREDI LUKNJO S PRSTOM.


KEKSE PEČEŠ 18 MINUT PRI 180°C.
MEDTEM SI PRIPRAVI NADEV ZA PIŠKOTE.
NADEV:
30 g MASLA
180 g JEDILNE ČOKOLADE
4 ŽLICE SLADKE SMETANE
1 ŽLICA MEDU
NADEV STOPIŠ. NATO GA OHLADIŠ IN Z NJIM NAPOLNIŠ LUKNJICE V KEKSIH.

VELIKO UŽITKOV OB PEKI IN POSKUŠANJU PIŠKOTOV TI ŽELIM.
UČITELJICA TATJANA

Komentarji

  1. Tatjana, do sedaj sem pekla le tiste z marelično marmelado, bom preizkusila tudi tvoje, hvala za recept.
    Prijazne in mirne praznike želim, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI