RULADA BREZ MOKE


POZDRAVLJENI!   
VČERAJ STE SE SLADKALI Z JABOLKI V SRAJČKI IN S SLASTNIMI PALAČINKAMI, ZA KATERE STA VAM RECEPTE PRIPRAVILI UČITELJICI KRISTINA IN TANJA.
DANAŠNJA SLADICA PA JE PRAVZAPRAV DROBNO PECIVO, KI GA SAMA VELIKOKRAT SPEČEM ZA KAKŠNO PRAZNOVANJE – JE ENOSTAVNO, HITRO GOTOVO, VEDNO USPE IN SE NAREŽE NA MNOGO KOSOV, KI KRASIJO PLADNJE IN RAZVAJAJO NAŠE OKUŠALNE BRBONČICE.
PREDLAGAM, DA TI PRI PEČENJU S PEČICO IN PRVEM ZAVIJANJU (TOPLE) RULADE POMAGA KDO OD STAREJŠIH, ZAGOTOVO PA ŽE VEŠ, DA SI MORATE PRED DELOM NAJPREJ DOBRO UMITI ROKE IN PRIVEZATI PREDPASNIK.


TOREJ, GREMO DELAT!

ZA RULADO BREZ MOKE POTREBUJEŠ:

- 6 JAJC,                                   
- 6 ŽLIC SLADKORJA,
- 6 ŽLIC MLETIH OREHOV,
- 1 PECILNI PRAŠEK,
- 1 KISLO SMETANO,
- 1 VANILIJEV SLADKOR,
- PEKI PAPIR, ALUMINIJASTO FOLIJO (PO ŽELJI).
POSTOPEK:


1. PEČICO ZA PEKO VKLOPI NA 180°C.
2. V VEČJO POSODO UBIJ JAJCA IN DODAJ SLADKOR. VSE DOBRO STEPI V PENASTO MASO, KI MORA ZELO NARASTI, POSTATI SVETLE BARVE, ČE PA PO NJEJ POTEGNEŠ Z ŽLICO, SE NA NJEJ POZNA BRAZDA
2. OREHOM DODAŠ PECILNI PRAŠEK IN GA VMEŠAŠ, NATO PA TO ZMES PO ŽLICAH MED RAHLIM MEŠANJEM DODAJAŠ PENASTI ZMESI JAJC IN SLADKORJA.3. TAKO DOBLJENO MASO RAHLO VLIJEŠ NA PEKAČ OBLOŽEN S PEKI PAPIRJEM.


4. PEKAČ Z MASO, KI SI JO ENAKOMERNO RAZPOREDIL NANJ, POSTAVIŠ V OGRETO PEČICO IN BISKVIT PEČEŠ 10 – 15 MINUT. (NEKDO OD STAREJŠIH LAHKO PREVERI, ČE JE BISKVIT ŽE PEČEN TAKO, DA VANJ ZAPIČI KONICO NOŽA; KO JO IZVLEČE, MORA NOŽ OSTATI ČIST IN TO POMENI, DA JE BISKVIT PEČEN.)


5. POTREBUJEŠ POMOČ STAREJŠIH:
PEKAČ S PEČENIM BISKVITOM VZAMETE IZ PEČICE IN ŠE TOPLEGA ZVIJETE S PAPIRJEM VRED V RULADO. PUSTITE, DA SE OHLADI.6. MED OHLAJANJEM RULADE SI PRIPRAVIŠ NAMAZ - KISLO SMETANO Z VANILIJEVIM SLADKORJEM – TAKO, DA SMETANI DODAŠ SLADKOR IN OBE SESTAVINI DOBRO PREMEŠAŠ.7. OHLAJENO RULADO ODVIJEŠ IN JO PREVIDNO PRIVZDIGNEŠ S PEKI PAPIRJA; PRI TEM SI LAHKO POMAGAŠ S KAKŠNIM DALJŠIM NEOSTRIM NOŽEM ALI LOPATKO.  ZA TEM RULADO PREMAŽEŠ Z NAMAZOM IN JO PONOVNO ZVIJEŠ.8. RULADA JE NAREJENA. LAHKO JO RAZREŽEŠ NA PRIBLIŽNO  1 CM ŠIROKE REZINE IN POJEŠ, LAHKO PA JO, DA SE DOBRO PREPOJI Z NAMAZOM ZA NEKAJ  ČASA ZAVIJEŠ V ALUFOLIJO. TAKO ZAVITA POČAKA TUDI VEČ DNI, ČE JO HRANIŠ NA HLADNEM.

ŽELIM TI DOBER TEK, SEVEDA PA LAHKO RULADO DELIŠ TUDI S TVOJIMI  POMOČNIKI IN DRUGIMI ČLANI DRUŽINE!BODITE SREČNI SKUPAJ, IMEJTE SE RADI IN OSTANITE ZDRAVI - DOMA!


UČITELJICA MATEJAKomentarji

  1. Mateja, super! Se mi že cedijo sline.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za recept, preizkusimo že danes. Sporočim, kako bo uspelo :-)
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI