KORENČKOVA JUHA S POMARANČO

 



 

POZDRAVLJENI!

UPAM, DA STE ZDRAVI, POLNI ENERGIJE IN PRIPRAVLJENI NA NOVA ZNANJA.

DANES SEM ZA VAS PRIPRAVILA RECEPT ZA ZELO OKUSNO KREMNO JUHO, KI JO LAHKO UPORABITE TUDI KOT OMAKO, ČE VANJO DASTE MANJ VODE.

 

SESTAVINE ZA PRIPRAVO KREMNE JUHE SO: 


-      100 ml OLJA (POLJUBNEGA),

-      150 g ČEBULE,

-      250 g KORENČKA,

-      2 - 3  OLUPLJENE POMARANČE,

-      250 g SMETANE ZA KUHANJE,

-      600 ml PIŠČANČJE OSNOVE,

-      SOL, POPER, ŠČEPEC PROVANSALSKIH ZELIŠČ, LOVORJEV LIST.

 

PRIPRAVA JUHE:

1.   NAJPREJ SI PRIPRAVITE VSE SESTAVINE.

2.   NA OLJU PREPRAŽITE NASEKLJANO ČEBULO.

3.   POSTEKLENELI ČEBULI DODAJTE NARIBANO ALI NA MAJHNE KOCKE NAREZANO KORENJE IN VSE SKUPAJ ŠE MALO POPRAŽITE.

4.   DODAJTE NA KOSE NAREZANE POMARANČE IN ZALIJTE Z JUŠNO OSNOVO. (ČE NIMATE JUŠNE OSNOVE, ZMES ZALIJTE Z VODO IN DODAJTE JUŠNO KOCKO ALI ŽLIČKO VEGETE.) JUHI DODAJTE ZAČIMBE PO ŽELJI – NISO NUJNE, IZBOLJŠAJO PA OKUS.

5.   KO JE KORENJE KUHANO, SESTAVINE ZMELJITE S PALIČNIM MEŠALNIKOM.

6.   DODAJTE SMETANO IN PO POKUŠINI DODAJTE ŠE SOL IN POPER (PO POTREBI).

7.   POSTREZITE TOPLO Z BUČNIMI SEMENI ALI  Z ZDROBOVIMI ŽLIČNIKI, ALI PA HLADNO Z ZMLETIM LEDOM.

 

TO JE ENA MOJIH NAJLJUBŠIH JUH. PRIPRAVITE SI JO IN POSKUSITE. NE BO VAM ŽAL.

PA DOBER TEK VAM ŽELIM.

IMELJTE SE LEPO IN SREČNO.

 UČITELJICA ANGELIKA  

Komentarji

  1. ANGELIKA, TALE JUHA JE ZA PRSTE POLIZAT. BOM PROBALA, KER ZALA OBOŽUJE KORENČEK. MOJCA

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI