KORENČKOVA JUHA S POMARANČO
POZDRAVLJENI!
UPAM,
DA STE ZDRAVI, POLNI ENERGIJE IN PRIPRAVLJENI NA NOVA ZNANJA.
DANES
SEM ZA VAS PRIPRAVILA RECEPT ZA ZELO OKUSNO KREMNO JUHO, KI JO LAHKO UPORABITE
TUDI KOT OMAKO, ČE VANJO DASTE MANJ VODE.
SESTAVINE ZA PRIPRAVO KREMNE JUHE SO:
- 100
ml OLJA (POLJUBNEGA),
- 150
g ČEBULE,
- 250
g KORENČKA,
- 2
- 3 OLUPLJENE POMARANČE,
- 250
g SMETANE ZA KUHANJE,
- 600
ml PIŠČANČJE OSNOVE,
- SOL,
POPER, ŠČEPEC PROVANSALSKIH ZELIŠČ, LOVORJEV LIST.
PRIPRAVA JUHE:
1.
NAJPREJ SI
PRIPRAVITE VSE SESTAVINE.
2.
NA OLJU PREPRAŽITE
NASEKLJANO ČEBULO.
3.
POSTEKLENELI ČEBULI
DODAJTE NARIBANO ALI NA MAJHNE KOCKE NAREZANO KORENJE IN VSE SKUPAJ ŠE MALO
POPRAŽITE.
4.
DODAJTE NA KOSE
NAREZANE POMARANČE IN ZALIJTE Z JUŠNO OSNOVO. (ČE NIMATE JUŠNE OSNOVE, ZMES
ZALIJTE Z VODO IN DODAJTE JUŠNO KOCKO ALI ŽLIČKO VEGETE.) JUHI DODAJTE ZAČIMBE
PO ŽELJI – NISO NUJNE, IZBOLJŠAJO PA OKUS.
5.
KO JE KORENJE
KUHANO, SESTAVINE ZMELJITE S PALIČNIM MEŠALNIKOM.
6.
DODAJTE SMETANO IN
PO POKUŠINI DODAJTE ŠE SOL IN POPER (PO POTREBI).
7.
POSTREZITE TOPLO Z
BUČNIMI SEMENI ALI Z ZDROBOVIMI
ŽLIČNIKI, ALI PA HLADNO Z ZMLETIM LEDOM.
TO
JE ENA MOJIH NAJLJUBŠIH JUH. PRIPRAVITE SI JO IN POSKUSITE. NE BO VAM ŽAL.
PA
DOBER TEK VAM ŽELIM.
IMELJTE
SE LEPO IN SREČNO.
ANGELIKA, TALE JUHA JE ZA PRSTE POLIZAT. BOM PROBALA, KER ZALA OBOŽUJE KORENČEK. MOJCA
OdgovoriIzbriši