DOMAČI BOUNTY


                                           

 

NEKAJ ZA SLADOKUSNEŽE...

DOMAČI BOUNTY, MAJHNE ČOKOLADICE, PRIPRAVLJENE KAR DOMA.        


SESTAVINE:

🍩 1,5 DL MLEKA

🍩 1 JAJCE

🍩 1 VANILIJEV SLADKOR

🍩 2 ŽLICI SLADKORJA

🍩 6 ŽLIC MOKE

🍩 1 ŽLIČKA PECILNEGA PRAŠKA

🍩 140 GRAMOV KOKOSOVE MOKE

🍩 200 GRAMOV JEDILNE ČOKOLADE 

 

     

 

POSTOPEK:

🍩 PEČICO SEGREJEMO NA 170 - 180 STOPINJ  IN PEKAČ OBLOŽIMO S PAPIRJEM ZA PEKO.

🍩 STEPEMO JAJCE. DODAMO MLEKO, VANILIJEV SLADKOR  IN SLADKOR. VMEŠAMO MOKO S PECILNIM PRAŠKOM IN  KOKOSOVO MOKO.

🍩 ZMES DAMO V MANJŠI PEKAČ IN PEČEMO PRIBLIŽNO 30 MINUT OZ. DOKLER PECIVO NE POSTANE ČVRSTO IN ZLATO - RJAVO.

🍩 PECIVO HLADIMO PAR MINUTK, NATO GA RAZREŽEMO NA POLJUBNO VELIKE KOSE (NA PRIMER DEBELINA 1 CM, DOLŽINA 5 CM ).  POČAKAMO, DA SE POPOLNOMA OHLADI.

🍩 ČOKOLADO RAZTOPIMO NAD VODNO PARO. DODAMO MALO MASLA (30 DO 40 GRAMOV). ČE JE ČOKLADA ZELO GOSTA, DODAMO ŠE NEKAJ  KAPLJIC MLEKA. KOSE BOUNTY-A LOČIMO MED SEBOJ IN BOUNTY POMAKAMO S KUHINJSKO  PINCETO V ČOKOLADO.  PUSTIMO, DA SE STRDI (NAJBOLJE ČEZ NOČ). PRELOŽIMO  ČOKOLADICE NA PLADENJ.

 

   

   
   DODAMO KOKOSOVO MOKO.

     

 ZMES DAMO V PEKAČ.

                                                                                               ČOKOLADO RAZTOPIMO NAD VODNO PARO.

                  

          

 PUSTIMO, DA SE STRDI.                                                                                                                                                                                                                 

 
  PRIPRAVA  SLAŠČICE JE PREPROSTA IN HITRA. NAJ VAM USPE.
 
DOBER TEK! 
 
                                   UČITELJICA NEVENKA                             
 
                                                                               
  

 

 

 

 

Komentarji

  1. Nevenka, tole se pa bere strašno zanimivo, bo potrebno preizkusiti :-)
    Prijazen pozdravček ti pošiljam, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Nevenka, obožujem kokos in Bounty, predvsem pa vse, kar je domače - tole je čisto zame! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi meni so se pocedile sline ob tejle objavi, doma imam pa dva študenta, ki v teh dneh potrebujeta kar precej sladkorja za učinkovito delovanje možganov. Zagotovo poizkusimo!
    Mateja😋

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI