GOZD Z VSEMI ČUTILI

 

POZDRAVLJENI.

KLJUB TEMU, DA JE JESEN IN SO DNEVI VSE KRAJŠI, IZKORISTI VSAK DAN ZA GIBANJE TUDI DEŽEVEN DAN.

SAMA SEM IZKORISTILA ENEGA OD LEPIH DNI IN SE S SINOM ODPRAVILA V BLIŽNJI GOZD, KJER SEM UŽIVALA V JESENSKIH BARVAH IN ŠUMENJU JESENSKEGA LISTJA.

S SABO SEM IMELA KOŠARICO V KATERO SEM NABRALA NEKAJ KOSTANJA.

PRINESLA SEM GA DOMOV IN GA SPEKLA KAR V PEČICI.

 

PRIPRAVA PEČENEGA KOSTANJA

1.    KOSTANJ, KI SMO GA PRINESLI DOMOV, OPEREMO. LAHKO GA NEKAJ ČASA PUSTIMO V VODI, DA GA BOMO POTEM LAŽE OLUPILI (NI PA NUJNO.).

2.    KOSTANJE POTEM ZAREŽEMO IN STRESEMO V PEKAČ ALI PONEV (ČE GA STRESEMO V PONEV, GA SPEČEMO NA ŠTEDILNIKU. ČE PA GA STRESEMO V PEKAČ, GA SPEČEMO V PEČICI.).

3.    JAZ GA NAVADNO PEČEM V NAPREJ OGRETI PEČICI (180 ºC) ENO URO.

4.    PEČENE KOSTANJE STRESI V ČASOPISNI PAPIR V SKLEDI.ZAVIT V ČASOPISNI PAPIR PUSTI NEKAJČASA, DA SE OHLADI. DOBER TEK. PRI LUŠČENJU KOSTANJA TI LAHKO POMAGAJO STARŠI.

MED TEM KO ČAKAŠ, DA SE KOSTANJ SPEČE POSLUŠAJ RADIJSKO IGRO O ZELO ZNANEM GOZDNEM ŠKRATU: ŠKRAT KUZMA, KI JO NAPISALA PISATELJICA SVETLANA MAKAROVIČ.

NAJDEŠ JO NA TEJ POVEZAVI:

https://radioprvi.rtvslo.si/2019/04/radijska-igra-za-otroke-49/


UŽIVAJTE MED POSLUŠANJEM PRAVLJICE IN GRIZLJANJEM SLADKEGA KOSTANJA.

OSTANITE ZDRAVI,

                                                          UČITELJICA ANGELIKA URBANC


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI