GOZD Z VSEMI ČUTILI
POZDRAVLJENI.
KLJUB
TEMU, DA JE JESEN IN SO DNEVI VSE KRAJŠI, IZKORISTI VSAK DAN ZA GIBANJE TUDI
DEŽEVEN DAN.
SAMA
SEM IZKORISTILA ENEGA OD LEPIH DNI IN SE S SINOM ODPRAVILA V BLIŽNJI GOZD, KJER
SEM UŽIVALA V JESENSKIH BARVAH IN ŠUMENJU JESENSKEGA LISTJA.
S
SABO SEM IMELA KOŠARICO V KATERO SEM NABRALA NEKAJ KOSTANJA.
PRINESLA
SEM GA DOMOV IN GA SPEKLA KAR V PEČICI.
PRIPRAVA PEČENEGA KOSTANJA
1.
KOSTANJ, KI SMO GA PRINESLI DOMOV,
OPEREMO. LAHKO GA NEKAJ ČASA PUSTIMO V VODI, DA GA BOMO POTEM LAŽE OLUPILI (NI
PA NUJNO.).
2.
KOSTANJE POTEM ZAREŽEMO IN STRESEMO V
PEKAČ ALI PONEV (ČE GA STRESEMO V PONEV, GA SPEČEMO NA ŠTEDILNIKU. ČE PA GA
STRESEMO V PEKAČ, GA SPEČEMO V PEČICI.).
3.
JAZ GA NAVADNO PEČEM V NAPREJ OGRETI
PEČICI (180 ºC) ENO URO.
4.
PEČENE KOSTANJE STRESI V ČASOPISNI PAPIR
V SKLEDI.ZAVIT V ČASOPISNI PAPIR PUSTI NEKAJČASA, DA SE OHLADI. DOBER TEK. PRI LUŠČENJU KOSTANJA TI LAHKO POMAGAJO STARŠI.
MED TEM KO ČAKAŠ, DA SE KOSTANJ SPEČE POSLUŠAJ
RADIJSKO IGRO O ZELO ZNANEM GOZDNEM ŠKRATU: ŠKRAT KUZMA, KI JO NAPISALA PISATELJICA
SVETLANA MAKAROVIČ.
NAJDEŠ JO NA TEJ POVEZAVI:
https://radioprvi.rtvslo.si/2019/04/radijska-igra-za-otroke-49/
UŽIVAJTE MED POSLUŠANJEM PRAVLJICE IN GRIZLJANJEM SLADKEGA KOSTANJA.
OSTANITE ZDRAVI,
UČITELJICA ANGELIKA URBANC
Komentarji
Objavite komentar