IGRA ACTIVITY

    VEDNO SEM SE ZABAVALA PRI IGRI ACTIVITY S PRIJATELJI ALI DRUŽINO.  KAJ PA TI, JO RAD(A) IGRAŠ? KAJ NAJRAJE POČNEŠ – GOVORIŠ, RIŠEŠ ALI KAŽEŠ?


    KER DOMA NISEM IMELA ACTIVITYA SEM SE DOMISLILA, KAKO GA IZDELATI. ČE GA ŽELIŠ IZDELATI TUDI TI, VEČ IZVEŠ V TEJ OBJAVI.

     IZDELAVA DOMAČEGA ACTIVITIYA JE PRECEJ PREPROSTA IN TI NE BO VZELA VELIKO ČASA. POTREBUJEŠ LE VEČJI STEKLEN KOZAREC IN RAZNOBARVNE LISTKE ENAKE VELIKOSTI. SEVEDA LAHKO UPORABIŠ TUDI KAR NAVADNE BELE LISTE IN JIH PREPROSTO POBARVAŠ.

    LISTKI BODO KOT KARTICE ACTIVITYA. LISTKOV RAZLIČNIH BARV IMEJ ENAKO ŠTEVILO, NPR. 6 MODRIH, 6 ZELENIH, 6 RUMENIH IN 6 RDEČIH. NA ENO STRAN KARTICE ZAPIŠI ŠTEVILO TOČK, KI JIH PREJME IGRALEC, KI UGOTOVI BESEDO ZAPISANO NA KARTICI. NAPRIMER: MODRI LISTKI SO VREDNI 5 TOČK, RDEČI LISTKI 4 TOČKE, RUMENI 3 TOČKE IN ZELENI 2 TOČKI.


    NA DRUGO STRAN LISTKA PA ZAPIŠITE 3 RAZLIČNE BESEDE. POD ŠTEVILKO 1. BESEDO, KI JO MORA IGRALEC OPISATI Z DRUGIMI BESEDAMI. POD ŠTEVILKO 2. BESEDO, KI JO MORA NARISATI (BREZ UPORABE ČRK), POD ŠTEVILKO 3. PA BESEDO, KI JO JE POTREBNO POKAZATI S PANTOMIMO.

POTEK IGRE:

    DOLOČITE VRSTNI RED IGRALCEV. IGRALEC IZBERE LISTEK. NATO DOLOČI  KAJ BO POČEL – 1. GOVORIL, 2. RISAL ALI 3. KAZAL. IN BESEDO OB ŠTEVILKI OPIŠE, NARIŠE OZIROMA PRIKAŽE. ČE SOIGRALCI UGOTOVIJO ZA KAJ GRE POTEM TA IGRALEC DOBI ŠTEVILO TOČK ZAPISANIH NA IZBRANI KARTICI. V KOLIKOR NE UGOTOVIJO, IGRLEC TOČK NE DOBI, IGRA SE NADALJUJE Z NASLEDNJIM IGRALCEM. KONČA SE, KO V KOZARCU ZMANJKA IGRALNIH KARTIC. KARTICA, KI JE ŽE BILA IZBRANA SE NE VRNE V KOZAREC.

JAZ SEM SVOJ KOZAREC ŠE OKRASILA. 


ŽELIM VAM OBILICO ZABAVE PRI IGRI!

UČITELJICA KATJA


Komentarji

 1. Oooo Katja, super ideja za zabavno igro. Prepričana sem, da bo marsikomu prišla prav. Ko se vrnemo v šolo, jo bomo izdelali v podaljšanem bivanju. Hvala za namig :-)
  Prijazen četrtek ti želim, Majda

  OdgovoriIzbriši
 2. Ideje ob aktivitiju - očitno nas motivira k razmišljanju.
  Super, enostavno zabavno!
  Mateja

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

CAKE POPS

RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE