CAKE POPS

SE ŠE SPOMNITE KAJ SEM VAM OBLJUBILA V TOREK, KO SMO PRIPRAVLJALI MEHKE MEDENJAKE?

PRESENEČENJE! 🎉🎊🍭

ČAS JE, DA VAM GA RAZKRIJEM. 

MOJE PRESENEČENJE ZA VAS JE RECEPT IN PRIPRAVA TEH ČUDOVITIH SLADIC NA PALČKI - CAKE POPSOV.

ČE STE ŽE KDAJ SODELOVALI PRI PEKI BISKVITA, ALI PA STE MORDA SPEKLI KOLAČ, ZA KATEREGA RECEPT NAJDETE TU, POTEM MISLIM, DA VAM BODO USPELI TUDI CAKE POPSI. 

ZA PRIPRAVA BOSTE POTREBOVALI NEKOLIKO VEČ ČASA, ZATO NIKAR NE HITITE.  IN NAJ VAM POVEM - TUDI MOJA KUHINJA JE BILA, KO SEM PRVIČ PRIPRAVLJALA CAKE POPSE POPOLNOMA POPACKANA S ČOKOLADO. VENDAR PA VAJA DELA MOJSTRA! JAZ JIH PRIPRAVLJAM ŽE SKORAJ 2 LETI. VEDNO ZNOVA SE POHVALIM: TAKO LEPI KOT SO DANES PA ŠE NISO BILI. 

NO, PA KAR ZAČNIMO. NAJBOLJE JE, DA SI NAJPREJ OGLEDATE VIDEO RECEPT, NATO PA NADALJUJTE S PREBIRANJEM NASVETOV, KI JIH BOM ZAPISALA. 


BISKVIT SEM PRIPRAVILA PO RECEPTU LEANEEN (GA. NINA KASTELIC): 
- 4 JAJCA
- 130 G SLADKORJA V PRAHU
- VANILI SLADKOR
- 70 ML MLEKA
- 70 ML OLJA 
- 170 G MOKE
- PECILNI PRAŠEK

BISKVIT PEČEMO PRIBLIŽNO 25 MINUT NA 180° CELZIJA.

KO SE BISKVIT OHLADI GA NADROBIMO - PRECEJ NA MAJHNO. VEČJIH KOSOV NE SME BITI. 

DADAMO:
- 3 VELIKE ŽLICE MASCARPONA
- 2 VELIKI ŽLICI LINOLADE MILK
- ŽLIČKO VANILIJEVE PASTE (NAMESTO TE LAHKO DODATE TUDI ŠE EN VANILI SLADKOR)
- SOK ENE CELE LIMONE
- VELIKO ŽLICO MARELIČNE MARMELADE (V POSNETKU JE NI, VENDAR SEM JO DODALA, SAJ PRECEJ OSVEŽI MASO).

VSE SKUPAJ DOBRO PREGNETEMO. ZMES SE MORA DOBRO DRŽATI SKUPAJ (LAHKO POSKUSITE IZDELATI KROGLICO) - ČE MENITE, DA JE PRESUHA DODAJTE ŠE LINOLADE ALI MASCARPONA. 

KO SE VAM ZDI MASA DOBRA JO RAZPOREDITE V "KLOBASO" NA KUHINJSKO FOLIJO. TAKO BOSTE KASNEJE LAŽJE OBLIKOVALI ENAKOMERNO VELIKE KROGLICE.

"BISKVITNO KLOBASO" POSTAVITE V HLADILNIK ZA NAJMANJ 2 URI. KO SE DOBRO OHLADI IZDELAJTE KROGLICE ("BISKVITNO KLOBASO" NAREŽITE NA PRIBLIŽNO 0,5 CM DEBELE KOSE).

KROGLICE POSTAVITE V ZAMRZOVALNIK ZA VSAJ 2 URI OZ. DO TAKRAT, DA BOSTE IMELI DOVOLJ ČASA, DA JIH OKRASITE. 

ČOKOLADO RAZTOPITE NAD SOPARO. JAZ SEM UPORABILA 500 G BELE ČOKOLADE IN 300 G TEMNE ČOKOLADE. NA 100G ČOKOLADE DODAMO PRIBLIŽNO POL ŽLIČKE KOKOSOVE MAŠČOBE. 

KO JE ČOKOLADA RAZTOPLJENA VZEMITE IZ ZAMRZOVALNIKA NEKAJ KROGLIC - NIKAKOR NE VSEH HKRATI.

POČAKAJTE 2 - 3 MINUTE, DA SE LE MALO "OTOPLIJO" NATO PA PALIČICO NA ENI STRANI ČISTO MALO NAMOČITE V ČOKOLADO IN JO POTISNITE V BISKVITNO KROGLICO.  SEDAJ LAHKO CAKE POPS POMOČITE V ČOKOLADO. PREDLAGAM VAM, DA SI NAČIN DODOBRA POGLEDATE V VIDEORECEPTU. 

KO JE ČOKOLADA ŠE SVEŽA LAHKO CAKE POPSE POSUJETE S PERLICAMI ALI KAKŠNIMI DRUGIMI OKRASKI. JAZ SEM IZ SLADKORNE MASE IZDELALA ROŽICE, ZVEZDICE IN ROGOVE SRNICE. 




TAKO, TO JE VSE. 

ČE IMATE ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE ALI PA POTREBUJETE KAKŠEN NASVET MI LAHKO NAPIŠETE.

ZABAVAJTE SE IN NE POJEJTE PREVEČ ČOKOLADE! ;)

UČITELJICA KATJA

Komentarji

  1. Katja, na tole objavo pa sem čakala, od kar sem prvič videla tvoje Cake popse - vrhunsko so videti in prepričana sem, da so tudi enako dobri. Jih bom pa kar občudovala pri tebi, se mi zdi, da bi sama vložila veliko več truda, kot bi bil končen rezultat ;-)
    Če ti kdaj kakšen ostane, se priporočam, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Katja, tudi jaz sem se spraševala kdaj boš objavo posvetila svojim umetninam na palčkah. No, končno si! Uživaj vikend, Kristina

    OdgovoriIzbriši
  3. A bi bilo zame tudi kaj? Vse je slastno krasno...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI