KORENČEK

 POZDRAVLJENI.


ŽE SPOMLADI SEM VAM PISALA O KORENČKIH V MOJEM HLADILNIKU. NO ZDAJ PA SEM DOBILA OD PRIJAZNE SOSEDE ŠE CEL ZABOJ KORENČKA. PREMIŠLJEVALA SEM, KAJ NAJ NAREDIM Z NJIM IN SE SPOMNILA NA TA RECEPT. KER VEM DA IMATE TUDI VI DOMA JESENSKI KORENČEK, VAM RECEPT POSREDUJEM PONOVNO.




MALO SEM BRSKALA PO REVIJAH IN INTERNETU, TER NAŠLA ODLIČEN RECEPT ZA KORENČKOVO MARMELADO. JA , PRAV STE SLIŠALI ZA KORENČKOVO MARMELADO.

POTREBUJEMO.
  • 1 KG KORENČKA
  • 200 G ROZIN
  • 500 ML VODE
  • 500 G SLADKORJA
  • 200 G MEDU
  • SOK 3 LIMON
  • 2 ZAVITKA VANILJEVEGA SLADKORJA
  • 1 - 2 ŽLIČKI CIMETA

NIČ POSEBNEGA TOREJ NE POTREBUJEMO. VSE TO POZNAMO.
PA ZAČNIMO!

KORENČEK DOBRO OČISTIMO, OPEREMO IN DROBNO NARIBAMO.
ROZINE TUDI DOBRO OPEREMO.
VSE SKUPAJ STRESEMO V VODO , ZAVREMO IN PUSTIMO RAHLO VRETI 10 DO 15 MIN
KORENČEK MORA BITI MEHAK , VMES VEČKRAT PREMEŠAMO.
POTEM DODAMO : SLADKOR
                                     MED
                                     SOK LIMON
                                     VANILJEV SLADKOR


    VSE SKUPAJ MEŠAMO TAKO DOLGO, DA SE SLADKOR RAZTOPI . POTEM PUSTIMO DA PONOVNO RAHLO ZAVRE IN PUSTIMO VRETI 40 MINUT. POTEM ODSTAVIMO LONEC, ZMEŠAMO Z MEŠALNIKOM  IN PONOVNO ZAVREMO ŠE ZA 20 MINUT. PRIDNO MORAMO VMES MEŠATI, DA SE NAM NE PRIME NA DNO POSODE. ĆISTO NA KONCU PA DODAMO ŠE CIMET.

    ZDAJ PA ŽE POŠTENO DIŠI PO KORENČKU.


    PRED TEM SMO SI SEVEDA PRIPRAVILI DOBRO OPRANE KOZARCE, KATERE BOMO  NAPOLNILI Z MARMELADO. ZELO POMEMBNO JE, DA SO OPRANI Z VROČO VODO IN DETERGENTOM.



    KO JIH NAPOLNIMO Z MARMELADO, JIH NAROBE OBRNJENE POLOŽIMO NA REŠETKO V VROČI PEČICI, KJER JIH PUSTIMO 10- 15 MINUT.

    TAKO, PA JO IMAMO. KORENČKOVO MARMELADO. DIŠEČO IN TAKO ZELO OKUSNO.
    LAHKO SI Z NJO NAMAŽEMO KRUH ALI PA PALAČINKE.ZELO BODO SLASTNE.



    KOZARČKE LAHKO TUDI OKRASITE PO SVOJE ALI PA POKUKATE K UČITELJICI TANJI, KI JE POKAZALA, KAKO LAHKO KOZARČKE PRAZNIČNO OBLEČEMO IN PODARIMO.
    VERJEMITE VSI BODO VESELI VAŠEGA DARILA.

          PA SREČNO, UČITELJICA MOJCA

    Komentarji

    1. Mojca, tole je pa nekaj zame kot ljubiteljico korenčkov! Moje nedeljske juhice so vedno presladke, ker v njih kuham bizarno količino korenčkov :D

      OdgovoriIzbriši

    Objavite komentar

    Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

    PRAVLJICA BABICA ZIMA

    SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

    SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI