PRAZNIČNE VOŠČILNICE IZ GEOMETRIJSKIH LIKOV

KAMORKOLI  OKROG SEBE SE OZREMO, VIDIMO RAZLIČNE GEOMETRIJSKE OBLIKE. 

VIDIMO TELESA IN  NJIHOVE PLOSKVE. 

POGLEJ OKROG SEBE TUDI TI  IN JIH POIŠČI TUKAJ IN ZDAJ ... V MOJEM USTVARJALNEM KOTIČKU VIDIM ZABOJE V OBLIKI KVADROV, PA ŠKATLE V OBLIKI KOCKE IN POGLEJ, POGLEJ, TAMLE SE SKRIVA ... VALJ. NA SMREČICI SO PRAZNIČNO OKRASKI V OBLIKI KROGLE, ŠE ŽOGA NAŠEGA KOSMATINČKA V OBLIKI KROGLE LEŽI NA TLEH. 

GEOMETRIJSKE OBLIKE VIDIMO, ČE SMO NANJE POZORNI, KER PA SO OD NEKDAJ TU,  V NAŠEM VSAKDANU,  NE VZBUDIJO NAŠEGA POSEBNEGA ZANIMANJA, KAKŠNE OBLIKE SO. VSAJ PRI MENI JE TAKO ;)

OBDAJAJO NAS TOREJ TELESA PRAVILNIH IN NEPRAVILNIH GEOMETRIJSKIH OBLIK, TER NJIHOVE PLOSKVE, KI SO LAHKO PRAV TAKO PRAVILNIH ALI NEPRAVILNIH OBLIK. IN Z NJIMI SEM SE POIGRAVALA V TEJ DNEH.  

DODAJALA SEM JIH NA PRAZNIČNE VOŠČILNICE IN  ČE IMAŠ PREOSTANEK PROSTEGA ČASA ALI PA ČE POTREBUJEŠ ŠE KAKŠNO VOŠČILNICO SE JIH LAHKO LOTIŠ TUDI TI.


MOJE VOŠČILNICE SO LE OSNOVNA IDEJA, TI PA SE OB POGLEDU NANJE PREPUSTI USTVARJALNEMU NAVDIHU :-)


VOŠČILNICE S TRIKOTNIKI IN KROGI


BOŽIČEK


PRAZNIČNA SMREČICA

SNEŽAK

PRAZNIČNI OBESKI


DARILNA KUVERTA - IZ KVADRATA V PRAVOKOTNIK

 1. ZA DARILNO KUVERTO POTREBUJEŠ PAPIR V OBLIKI KVADRATA
 2. LIST PREPOGNI NA POL IN NATO LEVO POLOVICO PREPOGNI DO SREDINE
 3. DO SREDINE LISTA PREPOGNI ŠE DESNO STRAN
 4. RAZGRNI IN VSE ŠTIRI VOGALE ZAPOGNI DO PREGIBNE GUBE5. OBE STRANI Z ZAPOGNJENIMI VOGALI ZAPOGNEMO ŠE DO SREDINE
6. OBRNEMO LIST IN SPODNJI TER ZGORNJI DEL PREPOGNEMO NEKOLIKO ČEZ SREDINO, DA SE PREKRIVATA7. STRANSKE SREDINSKE KONCE  ZATAKNI ENEGA V DRUGEGA.8. V NOTRANJEM DELU, KI JE PRAZEN, PO SREDINI ZALEPI TRAK IN ČE ŽELIŠ, PRIPRAVI FOTOGRAFIJO KI JO LAHKO VSTAVIŠ V KUVERTO.
9. V SREDINO NALEPI DRUŽINSKO FOTOGRAFIJO, NAPIŠI VOŠČILO ALI IZBERI KAJ DRUGEGA. 


10. OVOJNICO ZVEŽI SKUPAJ Z VRVICO IN NANJO DODAJ POLJUBNE OKRASKE ALI ZAPIŠI ZA KOGA IN OD KOGA JEDANAŠNJA MATEMATIKA JE BILA PRAV ZABAVNA, KER SICER JE LAHKO MATEMATIKA, TISTA TA PRAVA NEKAJ ČISTO DRUGEGA, JE PREDMET, KI MARSIKOMU TU IN TAM ZAGRENI ŽIVLJENJE ;)

ZATO SEM ŠE POSEBNO VESELA, KADAR ME MATEMATIKA RAZVESELI, KOT DANES. PA NE LE MENE, PREPRIČANA SEM, DA TUDI TISTE, KI BODO PREJELI MOJE VOŠČILNICE, KI SO ŽE NA POTI DO NASLOVNIKOV.

ENA IZMED NJIH JE ODPOTOVALA K NEŽI MAURER, SRČNA ZA SRČNO DAMO. 

KJE DOBIŠ NJEN NASLOV? EN KLIK NA BESEDO TU TE LOČI DO NJEGA.


ČUDOVIT VIKEND TI ŽELIM,UČITELJICA MAJDA
Komentarji

 1. Majda,
  tale tvoja matematika je pa res zabavna. Še sama sem začela s preučevanjem teles različnih geometrijskih oblik. Danes kar med kuhanjem kosila sem se spomnila tvoje zgodbice. Res zanimivo.
  Lepo bodi.
  Nevenka

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nevenka, me veseli, da si bila med kuhanjem v mislih z mano in matematiko - sama si jo poskušam narediti čim bolj zanimivo, saj sem bolj družboslovni tip :-)
   Lepo bodi tudi ti, Majda

   Izbriši
 2. RES SI PRAVA ZAKLADNICA IDEJ , MAJDA. MORAM PA SE POHVALITI, DA IMAM TUDI JAZ OD DANES NAPREJ ENO IZMED NJIH. IN ZELO SEM JE BILA VESELA, HVALA ZA IDEJO IN HVALA ZA POŠTO.
  MOJCA

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaz pa sem zelo vesela Mojca, da ti je polepšala dan - voščilnice so nastale za objavo na blogu v mislih za vse vas, ki ga tako srčno oblikujete :-)
   Prijazen torek ti želim, Majda

   Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI