BOGAT ČOKOLADNI KOLAČ

POZDRAVLJENI LJUBITELJI ČOKOLADE!🍫🍫🍫

KAKO STE KAJ? SONCE JE KONČNO POKUKALO NA PLANO, IN KLJUB TEMU, DA JE ZUNAJ HLADNO, SVEŽ ZRAK PRECEJ DOBRO DENE. UPAM, DA SE ODPRAVITE KAJ VEN IN TAKO NAREDITE VELIKO DOBREGA ZA SVOJE TELO. RAZGIBAJTE IN NADIHAJTE SE!

KO PA SKORAJ ZAMRZNJENI ZOPET VSTOPITE V HIŠO OZ. STANOVANJE SI PRIPRAVITE TOPEL ČAJ IN SE LOTITE PEKE ENOSTAVNEGA, A BOGATEGA ČOKOLADNEGA KOLAČA, KATEREGA RECEPT VAM BOM PREDSTAVILA DANES. GRE ZA MOJ NAJ, NAJ, NAJLJUBŠI KOLAČ, SAJ JE PRECEJ ČOKOLADEN IN ZELO SOČEN. NO, PA TUDI 1, 2, 3 JE PRIPRAVLJEN. 


MISLIM, DA SEDAJ ŽE VESTE KAJ SLEDI IN KAKO VAM BOM PREDSTAVILA SVOJ RECEPT?

ZOPET SEM ZA VAS PRIPRAVILA VIDEORECEPT, OGLEJTE SI PRIPRAVO ČOKOLADNEGA KOLAČA, RECEPT IN PRIPRAVO PA BOM ŠE POSEBEJ PRIPISALA SPODAJ V TO OBJAVO. 

PA ŠE NEKAJ - BODITE PRI PRIPRAVI PAMETNEJŠI OD MENE IN ODSTRANITE PRT Z MIZE, DA GA NE BOSTE POPACKALI TAKO KOT SEM GA JAZ, JOJ JOJ. 



RECEPT:

- 4 JAJCA
- POL SKODELICE SLADKORJA
- VANILI SLADKOR
- ZVRHANA SKODELICA MOKE
- 200G ČOKOLADE
- 250 ML SMETANE

PRIPRAVA:

NAJPREJ NA KUHALNO PLOŠČO POSTAVITE POSODO, V KATERO NALIJETE MALO VODE. NAD TO POSODO POSTAVITE POSODICO, KI JE MALO VEČJA. VANJO VLIJETE 250 ML SMETANE IN JO TAKO SEGREVAJTE NAD SOPARO. KO JE SMETANA TOPLA (NE VROČA!) JI DODAJTE 200G ČOKOLADE, DA SE V NJEJ RAZTOPI. - TAKO, TO JE NAJZAHTEVNEJŠI DEL.

V VEČJI POSODI STEPAMO 4 JAJCA, DODAMO JIM POL SKODELICE SLADKORJA IN VANILI SLADKOR. STEPAMO KAR DOLGO, ZMES MORA BITI ZELO PENASTA. TEMU DODAMO PREJ PRIPRAVLJENO ZMES SMETANE IN ČOKOLADE TER NARAHLO PREMEŠAMO. NA KONCU PRESEJEMO ZVRHANO SKODELICO MOKE IN PECILNI PRAŠEK. ZOPET PREMEŠAMO IN MASA JE PRIPRAVLJENA. 

PEKAČ DOBRO NAMASTIMO Z MASLOM IN POMOKAMO. MASO VLIJEMO VANJ.

PEČEMO 35 MINUT V PEČICI OGRETI NA 180°C.

MMM, KAKO DIŠI! 

MOJEGA KOLAČA V TRENUTKU, SKORAJ ŠE TOPLEGA, NI BILO VEČ! PRIPRAVITE GA TUDI VI, ZAGOTOVO SE MU NE BOSTE MOGLI UPRETI. 

VESELA BOM KAKŠNE VAŠE FOTOGRAFIJE PRIPRAVE KOLAČA.

SEDAJ PA VESELO NA DELO! UŽIVAJTE IN ZABAVAJTE SE!

LEP POZDRAV,

UČITELJICA KATJA

Komentarji

  1. Katja hvala za tvoj recept in za nasvet glede prta - a veš, da imam doma enakega :-)
    Hvala tudi za spodbudo in navdih, ki jih deliš s svojimi filmčki - sem se opogumila in izdelala svojega.
    Prijazen pozdrav z mojega grička, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE