ZAJČKI Z REPKI
V TEH DNEH SMO UČITELJICE ODDELKOV PODALJŠANEGA BIVANJA PRIPRAVILE VELIKO ZANIMIVIH PRAZNIČNIH IDEJ. MORDA PA SE BOSTE RAVNO DANES LOTILI USTVARJANJA IN DEKORIRANJA Z UČITELJICO MOJCO (VELIKONOČNI OKRASEK ZA PRIBOR) ALI ŠE Z ENO UČITELJICO MOJCO (PIŠČANČEK KOT KOŠARICA ZA PIRH) ALI MOGOČE Z UČITELJICO MATEJO (ZGUBANI ZAJČEK). MOREBITI PA SE BOSTE PREIZKUSILI V KUHINJI, KOT STA SE UČITELJICA TANJA (POLNJENA VELIKONOČNA JAJČKA) IN UČITELJICA MAJDA (BARVANJE PIRHOV S ČEBULNIMI OLUPKI IN KAVNO USEDLINO) ...
DANES PA SEM ZA VAS PRIPRAVILA PRAV POSEBNE ZAJČKE. ZAJČKE, KATERE LAHKO POJESTE OB SKODELICI MLEKA. ;) 🐇🍶
DANES PA SEM ZA VAS PRIPRAVILA PRAV POSEBNE ZAJČKE. ZAJČKE, KATERE LAHKO POJESTE OB SKODELICI MLEKA. ;) 🐇🍶
- 300 G BELE MOKE
- POL ŽLIČKE SOLI
- 20 G SVEŽEGA KVASA
- 20 G SLADKORJA
- 1,5 DL MLEKA
- 30 G MASLA
PRIPRAVA:
1. ZDROBI KVAS, MU DODAJ SLADKOR IN PRELIJ S TOPLIM
MLEKOM. KVASEC PUSTI NEKAJ ČASA STATI (PRIBLIŽNO 10 MIN).
7. TESTO NAREŽI NA 1,5 DO 2 CM ŠIROKE TRAKOVE.
8. TRAK RAZVALJAJ TAKO, DA DOBIŠ "ČRVA".
9. TRAK PREPOGNI, DVAKRAT ZAVIJ, SPODNJI DEL PA MALCE
RAZŠIRI IN GA ZAPOLNI S KROGLICO, KI SLUŽI KOT REPEK.
11. PECI PRI 180°C PRIBLIŽNO 12-14 MIN. ZADNJIH 5 MIN JIH LAHKO PREMAŽEŠ Z OLJEM, DA DOBIJO LEPO RJAVO BARVO.
DOBER TEK IN LEPE PRAZNIČNE DNI VAM ŽELIM. ;)
UČITELJICA NIVES
Slastno... spečeno za jutrišnji jutranji obred... kadilo z drevesno gobo (seveda prirejeno na situacijo)...
OdgovoriIzbrišiKaj več o tem prihodnje leto, kajne?
Mateja
Hvala za super recept - ne potrebujemo veliko sestavin, tudi časa ne preveč, rezultat je pa tako zelo lep in ... prepričana sem, da tudi okusen. Vsekakor preizkusim, morda že jutri, da ne bo na praznični mizi le ržen kruh :-)
OdgovoriIzbrišiBom pa pri peki potice letos v mislih s tabo - preizkusila bom namreč potico z okusom po prekmurski gibanici - poročam ;-)
Prijetne in mirne praznike želim, Majda