ZDRAV ZAJTRK - CRUMBLE ALI DROBLJENEC Z GOZDNIMI SADEŽI

ZA NAMI SO PRAZNIKI IN PRAZNIČNI JEDILNIKI, KI PONAVADI VSEBUJEJO VSE NAŠE NAJLJUBŠE JEDI. ČE POGLEDAM NAŠE DOMAČE ZAJTRKE V ZADNJIH DNEH SO VEČKRAT VSEBOVALI VAFLJE, ROGLJIČKE, PALAČINKE ... ZATO SEM SI VČERAJ ZAŽELELA ZDRAV ZAJTRK. ODLOČILA SEM SE ZA CRUMBLE Z GOZDNIMI SADEŽI. PRAVEGA PREVODA ZA CRUMBLE NE NAJDEM - ŠE NAJBOLJ PRIBLIŽEN JE DROBLJENEC, ČEZ GORO SADJA NAMREČ NADROBIMO TESTO.

DROBLJENCU BI LAHKO REKLI TUDI ENOSTAVNEJŠA RAZLIČICA PITE S SADJEM. OSNOVA JE PEČENO OZIROMA DUŠENO SADJE, PREKRITO S HRUSTLJAVO ZAPEČENIMI  DROBTINAMI. KER SLADICA USPE VSAKEMU, KI SE JE LOTI, HKRATI PA TUDI DOPUŠČA IGRANJE S SESTAVINAMI, JE ODLIČNA IZBIRA ZA LJUBITELJE PREPROSTIH, HITRIH IN BOŽANSKO DOBRIH SADNIH ZAJTRKOV. LAHKO PA JED PRIPRAVIŠ TUDI ZA SLADICO, NAJBOLJ TEKNE ŠE VROČA.


RECEPT Z VESELJEM DELIM TUDI S TABO : )
ZA CRAMBLE Z GOZDNIMI SADEŽI POTREBUJEŠ:

ZA CRUMBLE (DROBLJENEC): 

  • 65 G MASLA SOBNE TEMPERATURE (KOT ALTERNATIVO LAHKO UPORABIŠ KOKOSOVO OLJE)
  • 90 G POLNOZRNATE PIRINE MOKE ALI  KATERE KOLI DRUGE MOKE
  • 30 G MLETIH MANDLJEV
  • 30 G OVSENIH KOSMIČEV
  • 35 G KOKOSOVEGA SLADKORJA ALI KAKŠEN DRUG SLADKOR 
  • ŠČEPEC SOLI

ZA SADNI DEL:

  • 500 G ZAMRZNJENIH GOZDNIH SADEŽEV (MEŠANICA MALIN IN JAGOD JE NAŠA NAJLJUBŠA) - NAMESTO ZAMRZNJENIH SADEŽEV LAHKO UPORABIŠ SVEŽE SADJE
  • 15 G KOKOSOVEGA SLADKORJA (ALI KAKŠNEGA DRUGEGA, LAHKO PA SLADKOR ZAMENJAŠ Z   2 ŽLICAMA JAGODODNE MARMELADE
  • 10 G POLNOZRNATE PIRINE MOKE ALI KAKŠNE DRUGE MOKE
  • 1 ŽLICA OVSENIH KOSMIČEV
  • 1 ŽLICA CHIA SEMEN
  • SOK 1 LIMONE

PRIPRAVA:

PEČICO SEGREJ NA 170 STOPINJ  (VENTILATOR).

VSE SESTAVINE ZA DROBLJENEC ZGNETI V TESTO. ČE JE TESTO PREVEČ SUHO, DODAJ MALCE VODE. 


MEDTEM V PEKAČU ZMEŠAJ VSE SESTAVINE ZA NADEV. DOBRO PREMEŠAJ IN PORAVNAJ.


ČE UPORABLJAŠ ZAMRZNJENO SADJE, POSTAVITE PEKAČ ZA 10 MINUT V PEČICO, DA SE SADJE ODTALI IN ZAČNE KUHATI. PO DESETIH MINUTAH  VZEMI POSODO IZ PEČICE IN NA VRHU NADROBI TESTO, TAKO DA OBLIKUJEŠ VEČJE KOSE. ČE ŽELIŠ, LAHKO SVOJE DROBLJENO TESTO OBLIKUJEŠ V POLJUBNO OBLIKO.


PEČEMO 30 MINUT, OZ. DOKLER VRH NE POSTANE  ZLATO ZAPEČEN, SADNA PLAST PA JE  VIDETI SKORAJ KOT MARMELADA IN SE  VIDIJO  MEHURČKI.  

ZAME JE JED NAJBOLJŠA, KO JE ŠE TOPLA. KADAR JO JEM ZA ZAJTRK DODAM MALCE GRŠKEGA JOGURTA, OREŠKE, SVEŽE SADJE ...  KOT SLADICO PA JO LAHKO POSTREŽEŠ  S KEPICO DOBREGA SLADOLEDA, KUPČKOM HLADNE STEPENE SMETANE, VANILIJEVO KREMO ALI GRŠKIM JOGURTOM. 

KER JE JED  TAKO PREPROSTA, SI JO LAHKO PRIPRAVIMO ZA ZAJTRK ALI PA Z NJO ZAKLJUČIMO SVEČANO POJEDINO. MOŽNOSTI JE RESNIČNO VELIKO, ZATO PRAV NIČ NE ČAKAJ, TEMVEČ ODKRIJ SVOJO NAJLJUBŠO RAZLIČICO.



PRVO IN ZADNJO FOTOGRAFIJO SEM SI IZPOSODILA NA BLOGU NAŠE KUHARSKE MOJSTRICE, SAJ SE MI JE - KOT ŽE PONAVADI, ZGODILO, DA JE ZAJTRKA ZMANJKALO PREJ, PREDEN SEM USPELA NAREDITI FOTOGRAFIJO ;-) 

ČE ŽELIŠ MALCE POVADITI SVOJO ANGLEŠČINO SE LAHKO DROBLJENCA LOTIŠ OB RAZISKOVANJU RECEPTA V ANGLEŠKEM JEZIKU - NAJDEŠ GA  TU.


TI POŠILJAM SONČEK Z NAŠEGA GRIČKA IN SE VESELIM PRIHODNEJGA TEDNA, PTIČKI OKROG NAŠE HIŠKE NAMREČ ČIVKAJO, DA SE MORDA VIDIMO V ŠOLI.

DRŽIM PESTI, DA IMAJO PRAV.



PA, PA, UČITELJICA MAJDA








 


Komentarji

  1. Vrhunsko na sliki, v resnici pa nebeško. Si vsaj oči na pasem.. Mmmm

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je Dragica, tako zelo tekne :-)
      Prijazen pozdravček k tebi, Majda

      Izbriši
  2. Majda, tudi meni po obilnih praznikih diši tale recept. Že jutri bo na mizi zdrav zajtrk.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super Nevenka, sporoči, kako ti bo teknil :-)
      Prijazen pozdravček k tebi, Majda

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI