MASCARPONE TORTA Z VIŠNJAMI

 


POZDRAVLJENI!

NAJ BO TOREK DAN ZA PRIPRAVO HRANE. SLADKE ALI MALO MANJ SLADKE. 

ČE ŽELITE, SE LAHKO DANES PREIZKUSITE V PRIPRAVI MASCARPONE TORTE Z VIŠNJAMI.

PRIPRAVA JE RES ENOSTAVNA. 

SESTAVINE:

- 250 G BEBI PIŠKOTOV

- 100 G MASLA ALI MARGARINE

- 3 JAJCA

-1 DCL SLADKORJA V PRAHU

- 1/2 LIMONE

- 500 G MASCARPONE SIRA

- 1/2 ŽLIČKE VANILI SLADKORJA

- 3 DCL VIŠENJ


POSTOPEK:

PEČICO SEGREJEMO NA 180°. PIŠKOTE ZDROBIMO S POMOČJO PLASTIČNE VREČE IN VALJARJA ALI V MEŠALNIKU.

STOPIMO MARGARINO. 

NATO JO PRIMEŠAMO PIŠKOTOM. 

MODEL ZA PEČENJE OBLOŽIMO S PEKI PAPIRJEM. 

MODEL OBDAMO Z MASO IZ KEKSOV IN MARGARINE. 

TESTO NAJPREJ DAMO NA HLADNO ZA 15 MIN, NATO GA PEČEMO PRIBLIŽNO 10 MIN. 

MEDTEM PRIPRAVIMO NADEV. 

UMEŠAMO SLADKOR IN JAJCA.

POSTOPOMA DODAMO ŠE MASCARPONE, VANILI SLADKOR IN NAZADNJE ŠE VIŠNJE.



NADEV NATO RAZPOREDIMO PO TESTU. 

PRIBLIŽNO ZA 3 URE JO DAMO V ZAMRZOVALNIK. 

PRED POSTREŽBO JO POTRESEMO ŠE Z VIŠNJAMI. 



DOBER TEK!


UČITELJICA KRISTINA 

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE