BANANIN KRUH S KAKAVOM

TOREK JE DAN ZA ...? 🍴

ZA PRIPRAVO NEČESA SLASTNEGA! DANES BO TO BANANIN KRUH S KAKAVOM. 

PREIZKUSILA SEM ŽE MNOGO RECEPTOV A JE TA, KI VAM GA DANES PREDSTAVLJAM NAJBOLJŠI. LAHKO BI REKLI, DA GRE ZA SLADICO IN NE ZA KRUH. JE RAHEL, SOČEN IN RAVNO PRAV SLADEK. V NJEM JE ŠE MALO KAKAVA ZA ČUDOVIT ČOKOLADNI OKUS. 

SAJ VESTE, BILI SO PRAZNIKI, VERJETNO SMO VSI JEDLI MALO VEČ IN MALO MANJ ZDRAVO. SEDAJ PA JE ČAS, DA TO NEKOLIKO POPRAVIMO. Z BANANINIM KRUHOM LAHKO UŽIVATE PRI SLASTNEM ZAJTRKU OB SKODELICI MLEKA ALI ČAJA. 

VEDETI MORATE, DA NI HRANE, KI BI BILA DOBRA ALI SLABA, NAJTI JE POTREBNO LE PRAVO RAZMERJE IN SE ZAVEDATI, KAKO SE PO VNOSU DOLOČENE VRSTE HRANE POČUTIMO. PRI RAZUMEVANJU KAJ JE BOLJE ZA VAS, SI LAHKO POMAGATE S PREHRAMBENO PIRAMIDO: 

Vir fotografije: NIJZ

ČAS JE DA PREIDEMO K BISTVU - RECEPTU!

KOT JE SEDAJ ŽE V NAVADI, SEM POSNELA VIDEO O PRIPRAVI. OGLEJTE SI GA:


SESTAVINE, KI JIH BOSTE POTREBOVALI:

- 2 ZRELI BANANI
- 1 JAJCE
- 80 G STOPLJENEGA MASLA
- 70 G SLADKORJA (KOKOSOVEGA/RJAVEGA/BELEGA)
- 50 G FINO MLETIH OVSENIH KOSMIČEV
- 50 G MOKE
- 20 G KAKAVA
- 1 ŽLIČKO VANILIJEVEGA EKSTRAKTA ALI VREČKO VANILI SLADKORJA
- 1 ŽLIČKO PECILNEGA PRAŠKA
- ŠČEP SOLI

POSTOPEK PRIPRAVE:

- BANANI OLUPITE IN JU NAREŽITE. DOBRO JU ZMEČKAJTE Z VILICO. LAHKO SI POMAGATE TUDI Z BLENDERJEM.
- JAJCO STEPITE SKUPAJ S SLADKORJEM. 
- ZMEČKANI BANANI DODAJTE STOPLJENO MASLO IN ŽLIČKO VANILIJEVEGA EKSTRAKTA. 
- ZMEŠAJTE ZMES BANANE IN JAJCE. DODAJTE MLETE OVSENE KOSMIČE, MOKO TER PECILNI PRAŠEK IN ŠČEP SOLI. 
- MASO RAZDELITE NA DVA DELA. ENEMU DODAJTE KAKAV V PRAHU.
- OBE MASI RAZPOREDITE PO PEKAČU OBLOŽENEM S PAPIRJEM ZA PEKO. V OBLIKI ŠTEVILA 8 RAZPOREDITE MASO Z VILICO - "MARMORIRAJTE".
- PECITE 50 MINUT NA 180 °C. 

SLASTEN BANANIN KRUH JE PRIPRAVLJEN, DA GA POSTREŽETE! V KOLIKOR VAS JE V DRUŽINI VEČ, PREDLAGAM, DA PODVOJITE SESTAVINE. 

ŽELIM VAM PRIJETEN DAN!

UČITELJICA KATJA

Komentarji

  1. Katja, tudi pri nas obožujemo bananin kolač. Moj recept je malce drugačen - namesto ovsenih kosmičev dodam mandlje, pa še nekaj drobnih razlik je a mi tudi tvoje sestavine izredno "dišijo". Ga bom preizkusila :-)
    Hvala za recept, video in ... vse dobro v letu 2021, Majda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majda hvala! Poskusim tudi jaz naslednjič uporabiti mandlje, to mora biti res okusno!
      Srečno novo leto tudi tebi!
      Katja

      Izbriši
  2. Slastno tudi izgleda. Mislim, da si zgrešila poklic ali pa si multipraktik.Pridem kdaj naokoli.. Da me kaj naučiš. Bravo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je bil okusen! 1, 2, 3 ga ni bilo več! Šele sedaj sem začela malo bolj pečt - v času dela na daljavo, prej sem bolj redko. Vabljena! :)
      Lep pozdrav, Katja.

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI