PRAZNIČNA VOŠČILNICA

POZDRAVLJENI UČENCI IN UČENKE,

BOŽIČNO NOVOLETNI PRAZNIKI SE HITRO PRIBLIŽUJEJO, ZATO JE ČAS, DA SE LOTIMO IZDELAVE VOŠČILNIC. LETOS BO TO ŠE POSEBEJ POMEMBNO, SAJ SE NE BOMO TOLIKO DRUŽILI KOT OBIČAJNO. 

STE TUDI VI VESELI, KO PREJMETE VOŠČILNICO? 

SAMA VSAKO LETO NESTRPNO ČAKAM VOŠČILNICE IN SE PRAV VSAKE ZELO RAZVESELIM. POZORNO JIH PREBEREM NATO PA POSTAVIM NA POLICO V DNEVNI SOBI, KJER KRASIJO PRAZNIČNE DNI IN ME V MISLIH VODIJO K PRIJATELJEM. LETOS BOM USTVARILA ŠE VEČ VOŠČILNIC, DA BOM RAZVESELILA ŠE VEČ PRIJATELJEV KOT OBIČAJNO. NEKAJ SEM JIH ŽE IZDELALA. 


ČE SO TI VŠEČ MOJE VOŠČILNICE S ŠKRATKI, SI OGLEJ KAKO JIH IZDELAŠ. IZDELAVA NI ZAHTEVNA IN TI NE BO VZELA VELIKO ČASA. 

POTREBUJEŠ A4 LIST, BARVE, KI TI JE VŠEČ. PREPOGNI GA PO DOLŽINI (DALJŠI STRANICI), NATO PA PREREŽI NA POLOVICO. TAKO NASTANETA DVE PODLAGI ZA VOŠČILNICO, KI SE ODPIRA ZGORAJ.

NATO UPORABI LIST DRUGE BARVE IN IZREŽI PRAVOKOTNIK, KI JE MALO MANJŠI OD PREJ PRIPRAVLJENE PODLAGE.

SAMA SEM SI NATO NA TRŠI PAPIR NARISALA KLOBUK, BRADO IN TELO ŠKRATKA, IZREZALA IN TO UPORABILA ZA PRERISOVANJE NA BARVNI PAPIR. POSAMEZNE DELE SEM IZREZALA.

POLEG OSNOVNIH DELOV MORAŠ IZREZATI ŠKRATKU ŠE ČEVELJCE TER VELIK OKROGEL NOS. JAZ SEM V OZADJE DODALE ŠE TRI RAZLIČNO VELIKE SMREČICE. NA KONCU LAHKO VOŠČILNICO ŠE OKRASITE, ZAPIŠETE ŽE NA NASLOVNO STRAN KAJ LEPEGA ALI PA JO PUSTITE TAKŠNO KAKRŠNA JE. 

IZDELAVA VOŠČILNIC JE KAR NEKOLIKO POMIRJAJOČA IN V NAŠA SRCA PRINAŠA VESELJE IN SREČO. LOTITE SE IZDELAVE TUDI VI. IN VESTE KAJ?  OB IZDELAVI POSLUŠAJTE BOŽIČNE PESMI, PRIPRAVITE SI PRIJETEN ČAJ IN VZEMITE NEKAJ PIŠKOTOV IZ POSODE (MORDA ŽE PREJ PRIPRAVITE PRAZNIČNE PIŠKOTE).

KO IZDELATE VOŠČILNICO JE VAŠA NALOGA LE ŠE TO, DA VANJO ZAPIŠETE KAKŠNO LEPO MISEL ALI ŽELJO. VOŠČILNICO VLOŽITE V KUVERTO IN NA NJO ZAPIŠITE IME IN PRIIMEK TER NASLOV PREJEMNIKA, V ZGORNJI DESNI KOT PRILEPITE ŠE ZNAMKO IN VOŠČILNICA JE PRIPRAVLJENA, DA JO ODDATE V POŠTNI NABIRALNIK.

PO NAVDIHU UČITELJICE BARBARE LAHKO USTVARITE TUDI PRAZNIČNO RAZGLEDNICO, ALI PA USTVARITE VOŠČILNICE Z ODTISKOVANJEM S PRSTI, KAKRŠNE JE USTVARJALA UČITELJICA ANGELIKA. 

BODITE USTVARJALNI IN SE ZABAVAJTE!

ŽELIM SI, DA RES ZAPADE NEKAJ SNEGA, TAKO BO VSE ŠE BOLJ PRAZNIČNO

UPAM, DA SE KMALU VIDIMO,

UČITELJICA KATJA

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

CAKE POPS

RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE