NAPIŠIMO PRAZNIČNO RAZGLEDNICO

 


NAPIŠIMO PRAZNIČNO RAZGLEDNICO                          

 PRAVIJO, DA SE IZGOVORJENA BESEDA IZGUBI, NAPISANA PA OSTANE.

 PISANJE RAZGLEDNIC NI LE LEPA, AMPAK TUDI ZELO OSEBNA GESTA, S KATERO NASLOVNIKU SPOROČATE, DA VAM JE MAR IN DA STE SE SPOMNILI NANJ TER SI VZELI ČAS IN SE POTRUDILI ZANJ.

 PRAV ZA VSAKO SI MORATE TOREJ VZETI ČAS, DA JO IZBERETE, NAPIŠETE, OKRASITE (Z RISBO) IN JO FIZIČNO ODDATE NA POŠTO.

ZATO LAHKO S POSLANO RAZGLEDNICO ŠE DANES NAREDITE VTIS NA NAJDRAŽJE IN POKAŽETE, DA SO VAM POMEMBNI.

 V PRAZNIČNIH DNEH SI IZREČEMO LEPE BESEDE, VOŠČIMO VSE DOBRO IN SI ZAŽELIMO MNOGO LEPIH STVARI.

RAZGLEDNICE KOT DNEVNIK SPOMINOV

KO BOSTE ČEZ LETA ODPRLI ŠKATLO, V KATERIH IMATE SHRANJENE RAZGLEDNICE,  VAS BODO V TRENUTKU PREŽELI LEPI SPOMINI TER VAM NARISALI NASMEH NA USTA.

NEKAJ PRIMEROV STARIH  BOŽIČNO – NOVOLETNIH RAZGLEDNIC.





KAJ JE RAZGLEDNICA?

RAZGLEDNICA ZA RAZLIKO OD PISEM NE MORE SKRITI SPOROČILA, ZAPISANE VSEBINE.

RAZGLEDNICA JE KARTONČEK S SLIKO NA ENI STRANI IN PROSTOROM ZA SPOROČILO NA DRUGI STRANI. NAREJENA JE IZ KARTONA OZIROMA TRŠEGA PAIRJA, MANJŠE VELIKOSTI. 

RAZGLEDNICO LAHKO NAREDITE TUDI SAMI.

·       IZREŽI PRAVOKOTNIK 15 cm X 10 cm.

 ·       IZBERI MOTIV IN IZDELAJ PRVO STRAN.



·       SEDAJ JE POTREBNO NAPISATI NASLOVNIKA IN VSEBINO. NE POZABI NA SVOJ PODPIS.


   NAGOVOR

-         VSEBINA          VOŠČILA

-            PODPIS POŠILJATELJA 

 ZNAMKA

 PRIMEK IN IME NASLOVNIKA

 ULICA, ŠTEVILKA HIŠE

POŠTNA ŠTEVILKA IN KRAJ

DRŽAVA 

                                                                                                          

    ·       RAZGLEDNICA JE KONČANA. SEDAJ JO LAHKO ODNESEŠ NA POŠTO ALI VRŽEŠ V POŠTNI NABIRALNIK IN NEKOMU POLEPŠAŠ PRAZNIKE. 


LEP POZDRAV, UČITELJICA BARBARA 


Komentarji

  1. Barbara, pri meni nastajajo večinoma voščilnice, na razglednice pa kar pozabim. Bom izdelala svojo in ti jo pošljem, v zahvalo za navdih, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI