PRAZNIČNI PIŠKOTI Z ZAČIMBAMI
S TEBOJ Z VESELJEM DELIM ENEGA SVOJIH NAJLJUBŠIH RECEPTOV ZA PRAZNIČNE PIŠKOTE IN UPAM, DA BODO TUDI TEBE OČARALI.
VSAKO LETO JIM DODAM KAKŠNO NOVO ZAČIMBO, OBČASNO PA MENJAM ŠE VRSTO OREŠČKOV IN ČOKOLADE. PREIZKUŠENO ODLIČNI SO TUDI S TEMNO ČOKOLADO Z VISOKO VSEBNOSTJO KAKAVA IN Z MANDLJI ALI LEŠNIKI.
PREDEN SE LOTIMO RECEPTA, NAJ OMENIM ŠE, DA SEM SAMA UPORABILA KOKOSOV SLADKOR, KI JE MANJ SLADEK OD NAVADNEGA TRSNEGA SLADKORJA. ČE UPORABLJAŠ NAVADEN SLADKOR, GA DAJ 50 GRAMOV MANJ (TOREJ SAMO 150 GRAMOV).
SESTAVINE:
- 500 G PIRINE MOKE,
- 200 G KOKOSOVEGA SLADKORJA,
- 1 PECILNI PRAŠEK,
- 150 G ČOKOLADE V KOŠČKIH,
- 100 G NASEKLJANIH ARAŠIDOV,
- ŠČEPEC SOLI,
- POL ŽLIČKE MLETEGA INGVERJA,
- 2 ŽLIČKI CIMETA,
- ZELO MAJHEN ŠČEPEC MUŠKATNEGA OREŠKA,
- 3 JAJČNI RUMENJAKI,
- 250 G MASLA IN
- 7 ŽLIC MLEKA.
NAJPREJ SI V VELIKI SKLEDI PRIPRAVI SUHE SESTAVINE (MOKO, SLADKOR, PECILNI PRAŠEK, ČOKOLADO, ARAŠIDE, SOL IN OSTALE ZAČIMBE).
ČAS JE, DA ZMEŠAŠ MOKRE SESTAVINE S SUHIMI IN TESTO DOBRO PREGNETEŠ.
DODATEN PREDLOG ...
UČITELJICA LEA
Lea, super recept za predpraznične dni in tudi jaz ga preiskusim.
OdgovoriIzbrišiPrijeten vikend ti želim, Tanja.
Lea hvala za recept - tole pa naredim jutri :-)
OdgovoriIzbrišiBom poročala, Majda
Tanja in Majda, poskusita! Ne bo vama žal :)
OdgovoriIzbrišiNjami, zgledajo podobno kot spekulas...
OdgovoriIzbriši... tudi jaz si shranim tale recept in se zagotovo kmalu lotim peke.
Mateja
Mhm, Mateja, tako nekako kot spekulas :) Prav te piškote sem imela v mislih, ko sem že pred leti ustvarjala tale recept.
Izbriši