PRAZNIČNI PIŠKOTI Z ZAČIMBAMI

S TEBOJ Z VESELJEM DELIM ENEGA SVOJIH NAJLJUBŠIH RECEPTOV ZA PRAZNIČNE PIŠKOTE IN UPAM, DA BODO TUDI TEBE OČARALI. 

VSAKO LETO JIM DODAM KAKŠNO NOVO ZAČIMBO, OBČASNO PA MENJAM ŠE VRSTO OREŠČKOV IN ČOKOLADE. PREIZKUŠENO ODLIČNI SO TUDI S TEMNO ČOKOLADO Z VISOKO VSEBNOSTJO KAKAVA IN Z MANDLJI ALI LEŠNIKI.


PREDEN SE LOTIMO RECEPTA, NAJ OMENIM ŠE, DA SEM SAMA UPORABILA KOKOSOV SLADKOR, KI JE MANJ SLADEK OD NAVADNEGA TRSNEGA SLADKORJA. ČE UPORABLJAŠ NAVADEN SLADKOR, GA DAJ 50 GRAMOV MANJ (TOREJ SAMO 150 GRAMOV).

SESTAVINE:
  • 500 G PIRINE MOKE, 
  • 200 G KOKOSOVEGA SLADKORJA, 
  • 1 PECILNI PRAŠEK, 
  • 150 G ČOKOLADE V KOŠČKIH, 
  • 100 G NASEKLJANIH ARAŠIDOV, 
  • ŠČEPEC SOLI,
  • POL ŽLIČKE MLETEGA INGVERJA, 
  • 2 ŽLIČKI CIMETA, 
  • ZELO MAJHEN ŠČEPEC MUŠKATNEGA OREŠKA,
  • 3 JAJČNI RUMENJAKI,
  • 250 G MASLA IN
  • 7 ŽLIC MLEKA.

NAJPREJ SI V VELIKI SKLEDI PRIPRAVI SUHE SESTAVINE (MOKO, SLADKOR, PECILNI PRAŠEK, ČOKOLADO, ARAŠIDE, SOL IN OSTALE ZAČIMBE). 

NATO V DRUGI POSODI ZMEŠAJ MOKRE SESTAVINE (RUMENJAKE, MASLO IN MLEKO).

ČAS JE, DA ZMEŠAŠ MOKRE SESTAVINE S SUHIMI IN TESTO DOBRO PREGNETEŠ.

DA SE TI TESTO NE BO PRIJEMALO NA PODLAGO, DOBRO POMOKAJ POVRŠINO, NA KATERI BOŠ VALJAL, SVOJE DLANI TER VALJAR.

TESTO RAZVALJAJ NA PRIBLIŽNO POL CENTIMETRA DEBELINE IN Z MODELČKI IZREŽI POLJUBNE OBLIKE.


PIŠKOTE POLAGAJ NA PEKAČ, OBLOŽEN S PAPIRJEM ZA PEKO, IN JIH 12 MINUT PECI NA 180 STOPINJAH.


PRIVOŠČI SI JIH OB SKODELICI TOPLEGA MLEKA ALI ČAJA IN UŽIVAJ V NJIHOVEM BOGATEM OKUSU.

DODATEN PREDLOG ...
MASE JE DOVOLJ ZA PRIBLIŽNO DVA VELIKA PEKAČA. ČE TI KAJ TESTA OSTANE, PA TI PREDLAGAM SVOJO REŠITEV – ZAMRZNI GA! KAKO ZELO GA BOSTE DOMA VESELI NA KAKŠNO NEDELJO, KO BODO TRGOVINE ZAPRTE, VI PA SI BOSTE ZAŽELELI ČOKOLADNIH PIŠKOTOV. TESTO TAKRAT SAMO VZAMEŠ IZ ZAMRZOVALNIKA, POČAKAŠ KAKŠNIH 20 MINUT, DA JE DOVOLJ MEHKO ZA REZANJE NA KOLOBARJE, IN PO DOBRIH 15 MINUTAH PEKE V PEČICI BO VAŠE STANOVANJE SPET DIŠALO PO TEH OMAMNIH PIŠKOTIH. SVETUJEM TI, DA GA ZAMRZNEŠ TAKO, DA GA OBLIKUJEŠ V KAČO IN ZAVIJEŠ V PROZORNO FOLIJO.  

ČAROBEN PREDPRAZNIČNI POZDRAV😊 

UČITELJICA LEA



 

Komentarji

  1. Lea, super recept za predpraznične dni in tudi jaz ga preiskusim.
    Prijeten vikend ti želim, Tanja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lea hvala za recept - tole pa naredim jutri :-)
    Bom poročala, Majda

    OdgovoriIzbriši
  3. Tanja in Majda, poskusita! Ne bo vama žal :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Njami, zgledajo podobno kot spekulas...
    ... tudi jaz si shranim tale recept in se zagotovo kmalu lotim peke.
    Mateja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mhm, Mateja, tako nekako kot spekulas :) Prav te piškote sem imela v mislih, ko sem že pred leti ustvarjala tale recept.

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI