ZA SLAJŠI DECEMBER

 


 

JEEEEEE, SNEG JE ! STE SE RAZVESELILI ? JAZ ZELO. KOMAJ ČAKAM VEČERA, DA GREM NA SPREHOD. V TEMI JE ŠE POSEBEJ ČAROBNO.

 

 PREJ PA Z VAMI DELIM PRIPRAVO SLADICE...SAJ NE VEM KAKO BI JO NA KRATKO POIMENOVALA. PRIPRAVILA SEM JO IZ KEKSOV, ČOKOLADNEGA PUDINGA IN SMETANE.

KOLIKOR VEM NITI NIMA POSEBNEGA IMENA. KAR SLADICA IZ KEKSOV, PUDINGA IN SMETANE JI REČEJO. IMA KDO KAKŠNO IDEJO ZA POIMENOVANJE ?

LAHKO BI BILA....NJAMI HITRA SLADICA ALI SKRIVNOST SLADKIH OKUSOV ....

POTREBUJEMO:

- KEKSE - LAHKO SO ALBERT ALI  BEJBI PIŠKOTI

-  2 X ČOKOLADNI PUDING

- 1 L MLEKA

- 1 SLADKO SMETANO ZA STEPANJE

- KAKAV ZA POSIP   

- PEKAČ



 

 

 


POSTOPEK:

PEKAČ OBLOŽIMO S KEKSI - 2 PLASTI



PRIPRAVIMO MLEKO ZA KUHANJE PUDINGA


 

 

 

 

PUDINGOV PRAH STRESEMO V   POSODICO IN OD PRIPRAVLJENEGA MLEKA VZAMEMO 12 ŽLIC




 

 

 

DODAMO 6 ŽLIC SLADKORJA IN PREMEŠAMO V GLADKO MASO.





 

 

KO MLEKO ZAVRE MASO POČASI DODAMO V MLEKO IN MED MEŠANJEM KUHAMO TAKO DOLGO, DA SE DOBRO ZGOSTI-





 

 

 

 

NA PRIPRAVLJENE KEKSE DODAMO POLOVICO PUDINGA.




 

 

 

 

NATO NA PUDING NALOŽIMO PLAST KEKSOV.





 

 

PREOSTALI PUDING DODAMO NA KEKSE.





 

 

 

POSTAVIMO NA HLADNO VSAJ ZA POL URE.



 

 

 

 

MEDTEM PRIPRAVIMO SLADKO SMETANO.






 

 

 

KO SE PUDING OHLADI VSE SKUPAJ PREMAŽEMO S STEPENO SMETANO IN POSUJEMO S KAKAVOM. DAMO V HLADILNIK ZA PRIBLIŽNO POL URE IN DOBRO OHLAJENO POSTREŽEMO.

    




 



 

                                    







DOBER TEK , NAJ VAM TEKNE !


UČITELJICA KRISTINA

Komentarji

  1. Njami ... čisto po mojem okusu! :P
    Tvoj recept za okraske iz slanega testa pa se bo jutri skrival v mojem kvizu - boš lahko takrat pokukala :D

    OdgovoriIzbriši
  2. O, super! Ti pa pokukaj v petek, da boš videla katero smrečico bom okrasila.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdaj pa res komaj čakam na petek ;-) Le katera smrečica???!
    Je bilo prijetno na sprehodu, prepričana sem, da je sladica ob vrnitvi še posebno teknila :-)
    Čudovit zimski dan ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE