Z MAMICO V KUHINJI

 POZDRAVČEK

VAUUUUU....SNEG, SNEG, SNEG.....TO PA JE VESELJE. KAR SRCE NAM ZAIGRA OB POGLEDU  SKOZI OKNO.

DANES BOSTE VERJETNO PREŽIVELI KAR NEKAJ PROSTEGA ČASA ZUNAJ, SAJ JE PRVI SNEG NEKAJ POSEBNEGA.

A KO SE BOSTE PREMRAŽENI VRNILI NAZAJ, LAHKO SKOČITE V KUHINJO K MAMICI IN JO RAZVESELITE TAKO, DA SKUPAJ Z NJO NAREDITE PREPROSTO SLADICO, S KATERO BOSTE LAHKO ZVEČER RAZVESELILI SVOJO DRUŽINO.

PREDLAGAM VAM ENOSTAVNO, A NADVSE DOBRO, MARMELADINO ROLADO. POTREBUJEMO ZELO MALO ČASA IN NEKAJ OSNOVNIH SESTAVIN. 

POTREBUJEMO :

5 JAJČK

5 JUŠNIH ŽLIC SLADKORJA

5 JUŠNIH ŽLIC MOKE 

ENO POLOVICO PECILNEGA PRAŠKA


 


NAJPREJ ZMEŠAMO SLADKOR IN RUMENJAKE TER NAREDIMO SNEG IZ BELJAKOV. SLADKORJU DODAMO ŠE MOKO IN PECILNI PRAŠEK, TER VSE SKUPAJ NARAHLO VMEŠAMO V GLADKO MASO.






 DOBIMO GLADKO MASO. PRIPRAVIMO SI PEKAČ, GA OBLOŽIMO S PAPIRJEM ZA PEKO IN VANJ VLIJEMO PRIPRAVLJENO ZMES.




POSTAVIMO V OGRETO PEČICO ( 200 STOPINJ ) IN PECIMO 15 MINUT.
KO JE PEČENO, PREVIDNO VZAMEMO IZ PEČICE, NATO IZ PEKAČA PRESTAVIMO NA MOKER PRTIČEK, KI SMO SI GA PREJ PRIPRAVILI, TER NARAHLO ZVIJEMO.
PUSTIMO DA SE OHLADI.




KO JE BISKVIT OHLAJEN, GA PREMAŽEMO Z MARMELADO ALI ČOKOLADO ALI SMETANO. KAR VAM JE LJUBŠE.JAZ SEM JO NAMAZALA Z MARMELADO.





KO JO NAMAŽEMO , JO LAHKO POSUJEMO Z MLETIM  SLADKORJEM IN POSTREŽEMO.



NO, PA DOBER TEK IN NASVIDENJE JUTRI.

UČITELJICA MOJCA




 





Komentarji

  1. Mojca hvala! Hvala za obujanje spominov. To je rulada, ki jo je pekla moja mami. Vedno, ko jo zagledam se spomnim na najine trenutke v kuhinji, kako sem lahko polizala metlice mešalnika, pa žlice :-)
    Tvoj naslov - z mamico v kuhinji mi je ogrel srce, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI