HALO, POKLICALI STE POLICIJO!

 HALO, POKLICALI STE POLICIJO!

 

 

                                                                  foto: Revija Ciciban, maj 1997DANES , DRAGI MOJI UČENCI PA ZA VSE VAS ZGODBICA, KI BO TUDI MORDA KDAJ VAM V ŽIVLJENJU PRAV PRIŠLA.


ZVONEC NA VRATIH JE PREDIRLJIVO ZAZVONIL. DEČEK JE BIL SAM DOMA. NAJ ODPREM, SE JE VPRAŠAL, ALI NAJ POČAKAM, DA SE VRNEJO STARŠI? RADOVEDNOST MU NI DALA MIRU. RAHLO JE ODŠKRNIL VRATA, SAMO TOLIKO, KOT JE DOPUŠČALA VERIŽICA NA VRATIH.

ZAGLEDAL JE NEZNANEGA MOŠKEGA, KI JE PROSIL, NAJ  GA SPUSTI V STANOVANJE. NE, JE ODVRNIL DEČEK, STARŠI SO MI NAROČILI, NAJ NIKOMUR NE ODPIRAM, ČE SEM SAM DOMA. PRIDITE POZNEJE.

TODA MOŠKI JE VZTRAJAL. DEČEK SE JE USTRAŠIL. ZAPRL JE VRATA, ZAKLENIL IN STEKEL K TELEFONU. NA ŠTEVILČNICI JE IZBRAL ŠTEVILKE 113. NA DRUGI STRANI SE JE OGLASIL PRIJAZEN GLAS: POLICIJA PROSIM? DEČKU JE ODLEGLO. POVEDAL JE, KAJ SE MU JE ZGODILO, POLICIST PA GA JE POHVALIL IN DEJAL, NAJ NE ODPIRA, SAJ BODO PRIŠLI POLICISTI, DA BI POISKALI NADLEŽNEGA MOŠKEGA. MEDTEM SE JE VRNILA DOMOV MAMICA, TUDI ONA JE BILA ZADOVOLJNA, KER SI JE PRAVILNO ZAPOMNIL TELEFONSKO ŠTEVILKO POLICIJE. 

ČE BOŠ ŠE KDAJ POTREBOVAL NJIHOVO POMOČ, JIH SPET POKLIČI NA ŠTEVILKO 113, JE DODALA.

 

 


foto: Revija Ciciban, maj 1997


NAŠE ZGODBIC JE KONEC . ZA VAS PA  IMAM ŠE ENO NALOGO. VZEMITE LIST PAPIRJA IN IZDELAJTE ŽEPNO PRAVLJICO.

NAJPREJ LIST PREPOGNETE TAKO, DA DOBITE OSEM KVADRATKOV, NATO PA V VSAK KVADRATEK NARIŠITE SKICO OBNOVE ZGODBE  S SVINČNIKOM.

KO JE ŽEPNA PRAVLJICA GOTOVA, JO PRIPOVEDUJTE SVOJIM DOMAČIM. NAJ BO DRUŽENJE OB PRAVLJICI SPROŠČENO IN PRIJETNO.

 

 

LEP POZDRAV, OSTANITE ZDRAVI IN PREDVSEM NAJ BO VIKEND SPROŠČEN IN PRIJETEN.

 

UČITELJICA TANJA


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI