ODTISKOVANJE

 POZDRAVLJENI OTROCI!

    KAKO STE KAJ? V KOLIKOR STE BILI TEKOM TEDNA PRIDNI IN DELOVNI STE VSE ŠOLSKE OBVEZNOSI ŽE OPRAVILI IN STA PRED VAMI DVA PROSTA DNEVA. JUHUUUU!

    VERJETNO PRECEJ RIŠETE IN USTVARJATE TAKO ALI DRUGAČE. ZATO SEM DANES ZA VAS PRIPRAVILA NEKAJ, ČESAR VERJETNO ŠE NISTE POČELI.

    TA ZANIMIVA TEHNIKA USTVARJANJA IMA PRECEJ ZANIMIVO IN ZAPLETENO IME – KOLAGRAFIJA. GRE PRAVZAPRAV ZA RISANJE Z LEPILOM IN ODTISKOVANJE TE RISBE. USTVARJANJE S TO TEHNIKO NI ENOSTAVNO, KONČNI IZDELEK PA JE LAHKO ZELO LEP IN ZANIMIV, PREDVSEM PA NEKOLIKO DRUGAČEN. 

    ZA USTVARJANJE BOSTE POTREBOVALI ČASOPISNI PAPIR ZA ZAŠČITO DELOVNE POVRŠINE, TRŠI PAPIR ALI KARTON, LESNO LEPILO, TEMPARA BARVE IN NAVADNE BELE LISTE. ZA ZAČETEK SI IZBERITE LAŽJI MOTIV, Z MANJ PODROBNOSTMI, KASNEJE KO BOSTE TEHNIKO ŽE OBVLADALI PA LAHKO IZBERETE KAJ BOLJ ZAPLETENEGA. 

 POGLEJTE SI POSTOPEK USTVARJANJA!

NAJPREJ SI NA KARTON NARIŠITE SKICO MOTIVA. 


NATO ZAŠČITITE DELOVNO POVRŠINO S ČASOPISNIM PAPIRJEM. MOTIV PREVLEČITE Z LESNIM LEPILOM, TAKO DA BO SLED LEPILA VISOKA (NE DRŽITE LEPILA TIK OB KARTONU).  PUSTITE LEPILO, DA SE POSUŠI - NAJBOLJE KAR ČEZ NOČ.


NARISANO NA DEBELO PREVLEČITE S TEMPERA BARVAMI IN ODTISNITE NA LIST. KO ODTISKUJETE Z ROKO DOBRO VEČKRAT PODRGNITE PO CELOTNI POVRŠINI LISTA, DA SE BODO ODTISNILI VSI NARISANI DELI.


TAKOLE ZANIMIV JE BIL MOJ KONČNI IZDELEK! 

    POSKUSITE TUDI VI USTVARITI KAJ ZANIMIVEGA! 

    ŽELIM VAM PRIJETEN VIKEND. ODPOČIJTE SI IN NABERITE MOČI ZA PRIHODNJI TEDEN. NASLEDNJI TEDEN PA ZOPET OBIŠČITE BLOG IN POIŠČITE NEKAJ ZASE, IDEJ JE OGROMNO!

    UČITELJICA KATJA
Komentarji

  1. Katja, super ideja! Na to tehniko sem že čisto pozabila - komaj čakam, da se vrnemo v šolo, da se bomo lahko tudi tega ustvarjanja lotili skupaj.
    Prijeten vikend ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE