SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI









DANES BOMO KUHALI IN SICER TIPIČNO SLOVENSKO JED, KI  JE MENI IN MOJI DRUŽINI ZELO DOBRA, ZATO BOM PREDSTAVILA RECEPT ZA OKUSNO KOSILO.
SESTAVINE:




4 ŽLICE OLJA,
500 G TELETINE ( VRAT, PRSI ALI PLEČE ),
ZELENJAVA ( KORENJE, GRAH, PETERŠILJEVA KORENINA, CVETAČA),
1 ČEBULA,
2 STROKA ČESNA,
SOL,
VEGETA,
1 ŽLIČKA MAJARONA,
1 ŽLIČKA TIMIJANA,
3 LOVORJEVI LISTI,
PETERŠILJ,
VODA
POSTOPEK IN PRIPRAVA:
TELEČJE MESO OPEREMO IN NAREŽEMO NA GRIŽLJAJ VELIKE KOCKE. ZELENJAVO OČISTIMO IN OPEREMO. NAREŽEMO JO NA PRIBLIŽNO ENAKO VELIKE KOCKE.
ČESEN IN ČEBULO OLUPIMO TER LOČENO SESEKLJAMO.
V LONCU SEGREJEMO OLJE, NA SEGRETO MAŠČOBO STRESEMO SESEKLJANO ČEBULO IN PRAŽIMO, DA POSTEKLENI, NATO DODAMO ČESEN IN GA POPRAŽIMO.


DODAMO MESO IN GA PRAŽIMO MED STALNIM MEŠANJEM 5 MINUT.



NATO DODAMO VSO NAREZANO ZELENJAVO, PRILIJEMO VODO TER  DODAMO VSE ZAČIMBE.








TELEČJO OBARO OB RAHLEM VRETJU KUHAMO ŠE 45 MINUT, OZ.TOLIKO ČASA, DA SE MESO ZMEHČA.
OBARO SERVIRAMO V SKODELICE ALI KROŽNIKE IN ZRAVEN POSTREMO ŠE ŽGANCE.



AJDOVI ŽGANCI




 SESTAVINE:

0,75 L VODE,
AJDOVI ŽGANCI ZLATO POLJE, 250 G,
SOL,
2 ŽLIČKI OLJA,
OCVIRKI

PRIPRAVA:
AJDOVE ŽGANCE STRESITE V POSODO Z VRELO SLANO VODO, KI STE JI DODALI OLJE  IN JIH  MEŠAJTE  NA ZMERNEM OGNJU 2 MINUTI.
KUHANI ŽGANCI NAJ MALO POSTOJIJO, NATO  PA JIH Z VILICAMI NADROBITE V SKLEDO IN JIH ZABELITE Z OCVIRKI.














PA DOBER TEK VSEM VAM!


PRIJAZEN POZDRAV IN SI PIŠEMO SPET JUTRI.

UČITELJICA TANJA

Komentarji

  1. Vaše kosilo zgleda odlično, le kako mora biti šele okusno! Pri nas jemo ajdove žgance ponavadi z gobovo juho, vem pa, da so odlični tudi pri obari.
    Hvala za idejo, recept in dober tek,
    Mateja

    OdgovoriIzbriši
  2. Res izgleda njami. Če kaj ostane, javi.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI