SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI
SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI
DANES BOMO KUHALI IN SICER TIPIČNO SLOVENSKO JED, KI JE MENI IN MOJI DRUŽINI ZELO DOBRA, ZATO BOM PREDSTAVILA RECEPT ZA OKUSNO KOSILO.
SESTAVINE:
4 ŽLICE OLJA,
500 G TELETINE ( VRAT, PRSI ALI PLEČE ),
ZELENJAVA ( KORENJE, GRAH, PETERŠILJEVA KORENINA, CVETAČA),
1 ČEBULA,
2 STROKA ČESNA,
SOL,
VEGETA,
1 ŽLIČKA MAJARONA,
1 ŽLIČKA TIMIJANA,
3 LOVORJEVI LISTI,
PETERŠILJ,
VODA
POSTOPEK IN PRIPRAVA:
TELEČJE MESO OPEREMO IN NAREŽEMO NA GRIŽLJAJ VELIKE KOCKE. ZELENJAVO OČISTIMO IN OPEREMO. NAREŽEMO JO NA PRIBLIŽNO ENAKO VELIKE KOCKE.
ČESEN IN ČEBULO OLUPIMO TER LOČENO SESEKLJAMO.
V LONCU SEGREJEMO OLJE, NA SEGRETO MAŠČOBO STRESEMO SESEKLJANO ČEBULO IN PRAŽIMO, DA POSTEKLENI, NATO DODAMO ČESEN IN GA POPRAŽIMO.
DODAMO MESO IN GA PRAŽIMO MED STALNIM MEŠANJEM 5 MINUT.
NATO DODAMO VSO NAREZANO ZELENJAVO, PRILIJEMO VODO TER DODAMO VSE ZAČIMBE.
TELEČJO OBARO OB RAHLEM VRETJU KUHAMO ŠE 45 MINUT, OZ.TOLIKO ČASA, DA SE MESO ZMEHČA.
OBARO SERVIRAMO V SKODELICE ALI KROŽNIKE IN ZRAVEN POSTREMO ŠE ŽGANCE.
AJDOVI ŽGANCI
SESTAVINE:
0,75 L VODE,
AJDOVI ŽGANCI ZLATO POLJE, 250 G,
SOL,
2 ŽLIČKI OLJA,
OCVIRKI
PRIPRAVA:
AJDOVE ŽGANCE STRESITE V POSODO Z VRELO SLANO VODO, KI STE JI DODALI OLJE IN JIH MEŠAJTE NA ZMERNEM OGNJU 2 MINUTI.
KUHANI ŽGANCI NAJ MALO POSTOJIJO, NATO PA JIH Z VILICAMI NADROBITE V SKLEDO IN JIH ZABELITE Z OCVIRKI.
PA DOBER TEK VSEM VAM!
PRIJAZEN POZDRAV IN SI PIŠEMO SPET JUTRI.
UČITELJICA TANJA
Vaše kosilo zgleda odlično, le kako mora biti šele okusno! Pri nas jemo ajdove žgance ponavadi z gobovo juho, vem pa, da so odlični tudi pri obari.
OdgovoriIzbrišiHvala za idejo, recept in dober tek,
Mateja
Res izgleda njami. Če kaj ostane, javi.
OdgovoriIzbriši