ČOKOLADNI BROWNIJI

ČOKOLADNI BROWNIJI

Še ena sladica, ki jo pri nas obožujemo. Za brownije boš potreboval-a:
175 g masla
175 g temne čokolade
300 g sladkorja v prahu
4 jajca
150 g moke
40 g kakava v prahu
ščepec soli
zavitek burbonske vanilije
50 do 100 g olupljenih lešnikov
PRELIV:
50 g temne čokolade
1 žlica kokosove maščobe

POSTOPEK:
Najprej moraš raztopiti čokolado in maslo. Jaz dam v eno posodo vodo, v drugo posodo pa maslo in čokolado in mešam, dokler se vse skupaj ne raztopi.



Nato je potrebno zmešati sladkor in jajca, mešamo kar nekaj časa, da je masa lepo puhasta.


Nato v maso vlijemo zmes iz masla in čokolade.


Vse skupaj zmešamo in zmes med mešanjem postopno dodajamo, dokler masa ni enotna.




Nato vse skupaj vlijemo v namaščen pekač.


Pečemo na 180 stopinjah celzija, približno 15 do 20 minut.

Medtem, ko se biskvit peče, pripravimo lešnike in preliv.


Lešnike popražimo v ponvi, približno 3 min, vmes jih večkrat premešamo.

Ko jih prepražimo, jih stresemo na kuhinjsko krpo.


Nato jih zavijemo in jih potolčemo.


Sledi priprava preliva. Spet damo v eno posodo vodo, v drugo pa čokolado in kokosovo maščobo.


Mešamo tako dolgo, da se čokolada in kokosova maščoba stopita.


Ko je biskvit pečen, ga polijemo s prelivom in povrhu potrosimo lešnike.




Naj vam tekne in dober tek!

Lep vas pozdravljam!

Učiteljica Staša

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI