SLA(ST)NI POLŽKI IN MUFFINI ali "RECIKLIRANA KUHINJA 1"
ZAGOTOVO
VAM JE OSTALO KAJ VELIKONOČNIH JEDI, PA NE VESTE, KAKO BI JIH ČIM PREJ IN ČIM
RAJE POJEDLI. DODAJTE JIM ŠE NEKAJ NOVIH SESTAVIN, KANČEK DOMIŠLJIJE IN ŽE SO
TU OKUSNE NOVE JEDI.
SESTAVINE IN PRIPOMOČKI ZA MAFINE:
(PEKAČ
ZA 12 KOSOV)
-
ŠUNKA (10 – 12 dag)
-
SIR (10 – 12 dag)
-
2 JAJCI
-
MASLO (5 dag)
-
JOGURT (180 ml)
-
MOKA (10 dag)
-
½ PECILNEGA PRAŠKA
-
ZAČIMBE PO OKUSU: POPER, ČESEN V PRAHU, DROBNJAK, PETERŠILJ, ORIGANO, SEZAM, …
-
PEKAČ ZA MUFINE IN PAPIRNATE POSODICE
POSTOPEK:
1.
VKLOPI PEČICO NA 180°C.
2.
ŠUNKO IN SIR NAREŽI NA MAJHNE KOCKE.
3.
Z MEŠALNIKOM PENASTO ZMEŠAJ JAJCI IN MASLO.
4.
MOKI DODAJ PECILNI PRAŠEK IN SUHE ZAČIMBE PO SVOJEM OKUSU.
5.
PRIPRAVI LONČEK JOGURTA, DODAJ MU NAREZAN PETERŠILJ ALI DROBNJAK.
6. VMEŠANIM JAJCEM IN MASLU DODAJ JOGURT IN MOKO TER DOBRO ZMEŠAJ Z MEŠALNIKOM.
7.
MASI DODAJ KOCKE ŠUNKE IN SIRA IN PREMEŠAJ Z ŽLICO.
8.
V PEKAČ ZA MAFINE VLOŽI PAPIRNATE POSODICE.
9.
NAPOLNI JIH Z MASO IN POLJUBNO OKRASI Z NARIBANIM JAJCEM (PISANICA),
NASEKLJANIM PETERŠILJEM ALI DROBNJAKOM, NARIBANIM SIROM, ČILIJEM, SEZAMOM,…
10. TAKO PRIPRAVLJEN PEKAČ DAJ V VNAPREJ OGRETO PEČICO IN PECI PRIBLIŽNO 25 MINUT (ODVISNO OD PEČICE).
MED
TEM, KO SE MAFINI PEČEJO, LAHKO NAREDIŠ ŠE SLA(ST)NE POLŽKE.
SESTAVINE
IN PRIPOMOČKI ZA POLŽKE:
-
ODTALJENA PLOŠČA LISTNATEGA TESTA
-
NARIBAN SIR (10- 15 dag)
-
JAJCE
-
MOKA ZA POSIP
-
VALJAR, SKODELICA
-
PEKAČ IN PAPIR ZA PEKO
POSTOPEK:
1.
ŠUNKO NAREŽI NA TANKE REZINE IN NARIBAJ SIR (POMOČ ODRASLIH PRI MLAJŠIH
OTROCIH!!!)
2.
NA RAHLO POMOKANI POVRŠINI KUHINJSKEGA PULTA RAZVALJAJ ODTALJENO LISTNATO TESTO.
NANJ POLOŽI REZINE ŠUNKE IN POTRESI S SIROM.
3.
NADEVANO TESTO ZVIJ V RULADO IN JO NAREŽI NA PRIBLIŽNO 1 – 2 cm ŠIROKE REZINE.
5.
V SKODELICI STEPI JAJCE IN REZINE PREMAŽI, DODAJ PA JIM PO ŽELJI TUDI KEČAP,
PETERŠILJ ALI DROBNJAK,…
6.
TAKO PRIPRAVLJEN PEKAČ VSTAVI V PEČICO, IZ KATERE NAJ TI KDO OD ODRASLIH POMAGA
VZETI PEKAČ S PEČENIMI MAFINI (VROČE!!!). POLŽKI SE PEČEJO PRIBLIŽNO 15 MINUT.
7.
MED PEČENJEM POLŽKOV PRIPRAVI ŠE SOLATO PO SVOJEM OKUSU; LAHKO JI DODAŠ NARIBANO
JAJCE (PISANIICA), FIŽOL, REDKVICO, RUKOLO, BUČKO, PAPRIKO, MLADI SIR … IN
OBED JE SKORAJ NARED.
8.
KO SO POLŽKI PEČENI, NAJ TI KDO OD ODRASLIH POMAGA VZETI PEKAČ IZ PEČICE
(VROČE!!!)
9.
MAFINE IN POLŽKE NADEVAJ NA KROŽNIK IN ZRAVEN POSTREZI SOLATO.
PA
DOBER TEK!
UČITELJICA
MATEJA
Recikliranje v kuhinji mi je vedno v veliko veselje. Žal smo bili mi zelo pridni in smo pohrustali vse zaloge. Bo prišel pa tvoj recept prav za kakšno zabavo, ko se bomo lahko ponovno družili. Komaj čakam ;-)
OdgovoriIzbrišiPrijazen pozdravček, Majda
Prihodnji teden nadaljujem z reciklirano kuhinjo in morda tam najdeš kaj bolj priročnega, da ne bo treba čakati do naslednje velike noči.😉
OdgovoriIzbrišiMateja
Mateja, slastna reciklaža!
OdgovoriIzbriši