SPUŠČANJE ZMAJA

SPUŠČANJE  ZMAJA







POZDRAVČEK VSEM, KI NESTRPNO ČAKATE NA DRUGI DEL ZMAJSKEGA IZZIVA IN SPUŠČANJE NAŠEGA ZMAJA.

IZDELAVA DRŽAJA:

NAJPREJ SI PRIPRAVITE KRATKO PALICO IN NA PALICO NAVIJTE PRIBLIŽNO 20 m VRVICE.













SPUŠČANJE ZMAJA





ZA SPUŠČANJE ZMAJA POČAKAJTE NA VETROVEN DAN, POTEM PA POIŠČITE ODPRT PROSTOR, KJER NI DREVES, ZGRADB, DALJNOVODOV IN CEST. PROSI STARŠE, NAJ GREJO S TABO, DA TI BODO POMAGALI DVIGNITI ZMAJA V ZRAK.
S HRBTOM SE POSTAVITE PROTI VETRU IN ODVIJTE NEKAJ METROV ZMAJEVE VRVICE. PROSI STARŠE, DA NESEJO ZMAJA PROČ OD TEBE IN GA DRŽIJO VISOKO PROTI VETRU, TAKO, DA JE VRVICA NAPETA. STARŠI NAJ ZAŽENEJO ZMAJA VISOKO V ZRAK. KO SE ZMAJ VZPNE, ZAČNITE ODVIJATI VRVICO.
PALICO DRŽITE NA OBEH KONCIH IN NARAVNOST, TAKO ZMAJA LAŽJE NADZORUJETE.
V PRIMERU, DA ZMAJ NENEHNO STRMOGLAVLJA, MU NAREDITE DALJŠI REP. REP NAMREČ ZMAJU POMAGA, DA V ZRAKU OBDRŽI SMER. 






MENI JE USPELO SPUSTITI ZMAJA IN JE ODPLAVAL VISOKO PROTI NEBU. ŽELIM SI, DA TUDI VAM USPE IN  DA SE ZABAVATE S SVOJIM ZMAJEM.






PRIJAZEN POZDRAV DO JUTRI, KO SI SPET PIŠEMO!


UČITELJICA TANJA










Komentarji

  1. Prava mojstrica za zmaje si, Tanja. Se sreča, da te ni s sabo potegnil v nebo. 😊

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI