KORENČKOVA MARMELADA

POZDRAVLJENI.


ŽE SPOMLADI SEM VAM PISALA O KORENČKIH V MOJEM HLADILNIKU. NO ZDAJ PA SEM DOBILA OD PRIJAZNE SOSEDE ŠE CEL ZABOJ KORENČKA. PREMIŠLJEVALA SEM, KAJ NAJ NAREDIM Z NJIM IN SE SPOMNILA NA TA RECEPT. KER VEM DA IMATE TUDI VI DOMA JESENSKI KORENČEK, VAM RECEPT POSREDUJEM PONOVNO.




MALO SEM BRSKALA PO REVIJAH IN INTERNETU, TER NAŠLA ODLIČEN RECEPT ZA KORENČKOVO MARMELADO. JA , PRAV STE SLIŠALI ZA KORENČKOVO MARMELADO.

POTREBUJEMO.


  • 1 KG KORENČKA
  • 200 G ROZIN
  • 500 ML VODE
  • 500 G SLADKORJA
  • 200 G MEDU
  • SOK 3 LIMON
  • 2 ZAVITKA VANILJEVEGA SLADKORJA
  • 1 - 2 ŽLIČKI CIMETA

NIČ POSEBNEGA TOREJ NE POTREBUJEMO. VSE TO POZNAMO.
PA ZAČNIMO!

KORENČEK DOBRO OČISTIMO, OPEREMO IN DROBNO NARIBAMO.
ROZINE TUDI DOBRO OPEREMO.
VSE SKUPAJ STRESEMO V VODO , ZAVREMO IN PUSTIMO RAHLO VRETI 10 DO 15 MIN
KORENČEK MORA BITI MEHAK , VMES VEČKRAT PREMEŠAMO.
POTEM DODAMO : SLADKOR
                                     MED
                                     SOK LIMON
                                     VANILJEV SLADKOR


VSE SKUPAJ MEŠAMO TAKO DOLGO, DA SE SLADKOR RAZTOPI . POTEM PUSTIMO DA PONOVNO RAHLO ZAVRE IN PUSTIMO VRETI 40 MINUT. POTEM ODSTAVIMO LONEC, ZMEŠAMO Z MEŠALNIKOM  IN PONOVNO ZAVREMO ŠE ZA 20 MINUT. PRIDNO MORAMO VMES MEŠATI, DA SE NAM NE PRIME NA DNO POSODE. ĆISTO NA KONCU PA DODAMO ŠE CIMET.

ZDAJ PA ŽE POŠTENO DIŠI PO KORENČKU.


PRED TEM SMO SI SEVEDA PRIPRAVILI DOBRO OPRANE KOZARCE, KATERE BOMO  NAPOLNILI Z MARMELADO. ZELO POMEMBNO JE, DA SO OPRANI Z VROČO VODO IN DETERGENTOM.



KO JIH NAPOLNIMO Z MARMELADO, JIH NAROBE OBRNJENE POLOŽIMO NA REŠETKO V VROČI PEČICI, KJER JIH PUSTIMO 10- 15 MINUT.



TAKO, PA JO IMAMO. KORENČKOVO MARMELADO. DIŠEČO IN TAKO ZELO OKUSNO.
LAHKO SI Z NJO NAMAŽEMO KRUH ALI PA PALAČINKE.ZELO BODO SLASTNE.



PA DOBER TEK, MOJCA

Komentarji

  1. Mojca, upam, da mi ostane kaj korenčka in se bom lotila kuhe. Verjetno ga bo, ker nimamo zajčkov. 🤗

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično je videti izdelek in brati recept, marmelado bom zagotovo tudi skuhala!
    Se mi pa zdi, da bo zelo sladka in bo verjetno bolj primerna za druge kot zame; pa saj ni problem - jaz uživam v kuhi, drugi pa v sladkanju...😉
    Lep pozdrav, Mateja

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako zanimiv recept. Korenčkovo torto sem že pekla in ni nihče vedel, da je glavna sestavina korenček - morda mi jih uspe pretentati tudi s korenčkovo marmelado :-)
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična marmelada in zagotovo jo kmalu naredim!
    Prijazen pozdrav, Tanja.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI