KORENČKOVA MARMELADA
POZDRAVLJENI.
MALO SEM BRSKALA PO REVIJAH IN INTERNETU, TER NAŠLA ODLIČEN RECEPT ZA KORENČKOVO MARMELADO. JA , PRAV STE SLIŠALI ZA KORENČKOVO MARMELADO.
POTREBUJEMO.
- 1 KG KORENČKA
- 200 G ROZIN
- 500 ML VODE
- 500 G SLADKORJA
- 200 G MEDU
- SOK 3 LIMON
- 2 ZAVITKA VANILJEVEGA SLADKORJA
- 1 - 2 ŽLIČKI CIMETA
NIČ POSEBNEGA TOREJ NE POTREBUJEMO. VSE TO POZNAMO.
PA ZAČNIMO!
KORENČEK DOBRO OČISTIMO, OPEREMO IN DROBNO NARIBAMO.
ROZINE TUDI DOBRO OPEREMO.
VSE SKUPAJ STRESEMO V VODO , ZAVREMO IN PUSTIMO RAHLO VRETI 10 DO 15 MIN
KORENČEK MORA BITI MEHAK , VMES VEČKRAT PREMEŠAMO.
POTEM DODAMO : SLADKOR
MED
SOK LIMON
VANILJEV SLADKOR
VSE SKUPAJ MEŠAMO TAKO DOLGO, DA SE SLADKOR RAZTOPI . POTEM PUSTIMO DA PONOVNO RAHLO ZAVRE IN PUSTIMO VRETI 40 MINUT. POTEM ODSTAVIMO LONEC, ZMEŠAMO Z MEŠALNIKOM IN PONOVNO ZAVREMO ŠE ZA 20 MINUT. PRIDNO MORAMO VMES MEŠATI, DA SE NAM NE PRIME NA DNO POSODE. ĆISTO NA KONCU PA DODAMO ŠE CIMET.
ZDAJ PA ŽE POŠTENO DIŠI PO KORENČKU.
PRED TEM SMO SI SEVEDA PRIPRAVILI DOBRO OPRANE KOZARCE, KATERE BOMO NAPOLNILI Z MARMELADO. ZELO POMEMBNO JE, DA SO OPRANI Z VROČO VODO IN DETERGENTOM.
KO JIH NAPOLNIMO Z MARMELADO, JIH NAROBE OBRNJENE POLOŽIMO NA REŠETKO V VROČI PEČICI, KJER JIH PUSTIMO 10- 15 MINUT.
KO JIH NAPOLNIMO Z MARMELADO, JIH NAROBE OBRNJENE POLOŽIMO NA REŠETKO V VROČI PEČICI, KJER JIH PUSTIMO 10- 15 MINUT.
TAKO, PA JO IMAMO. KORENČKOVO MARMELADO. DIŠEČO IN TAKO ZELO OKUSNO.
PA DOBER TEK, MOJCA
Mojca, upam, da mi ostane kaj korenčka in se bom lotila kuhe. Verjetno ga bo, ker nimamo zajčkov. 🤗
OdgovoriIzbrišiOdlično je videti izdelek in brati recept, marmelado bom zagotovo tudi skuhala!
OdgovoriIzbrišiSe mi pa zdi, da bo zelo sladka in bo verjetno bolj primerna za druge kot zame; pa saj ni problem - jaz uživam v kuhi, drugi pa v sladkanju...😉
Lep pozdrav, Mateja
Kako zanimiv recept. Korenčkovo torto sem že pekla in ni nihče vedel, da je glavna sestavina korenček - morda mi jih uspe pretentati tudi s korenčkovo marmelado :-)
OdgovoriIzbrišiPrijazen pozdravček, Majda
Odlična marmelada in zagotovo jo kmalu naredim!
OdgovoriIzbrišiPrijazen pozdrav, Tanja.