PEKA PASJIH PIŠKOTOV

DANES PA  PRIDEJO NA VRSTO NAŠI HIŠNI LJUBLJENČKI. ČE IMAŠ DOMA KUŽKA, JE TO OBJAVA ZATE.

PREJŠNJI TEDEN JE 3. PASJI ROJSTNI DAN PRAZNOVAL KUŽA MOJIH NEČAKINJ. ZA DARILO STA MU SPEKLI PIŠKOTE IN KER JE NAD NJIMI NAVDUŠEN SEM SE ODLOČILA, DA JIH SPEČEM TUDI SAMA -  ZA NAŠEGA KOSMATINCA. 

ZA VSAK SLUČAJ SEM JIH POSPRAVILA V POSEBEN KOZAREC, DA SE NE BI KDO ZMOTIL IN JIH JEDEL.
PA NE ZATO, KER JIH NE BI SMEL, SAJ VSEBUJEJO ŽIVILA, KI JIH SMEMO JESTI TUDI MI, TEMVEČ ZATO, DA JIH NAŠEMU ŠNOFIJU PREHITRO NE ZMANJKA : )




ZA PASJE PIŠKOTE POTREBUJEŠ:




  • 1 JAJCE
  • 1 BANANO
  • 130 G POLNOZRNATE MOKE
  • 50 G OVSENIH KOSMIČEV
  • 2 ŽLICI ARAŠIDOVEGA MASLA
POSTOPEK JE ZELO ENOSTAVEN.

V POSODI Z VILICO ZMEČKAŠ BANANE IN DODAŠ OSTALE SESTAVINE.


SESTAVINE ZGNETEŠ V KEPO IN IZBEREŠ ENO IZMED PONUJENIH TEHNIK:
  • TESTO DAŠ ZA POL URE  V HLADILNIK, NATO  GA RAZVALJAŠ IN S POMOČJO MODELČKOV IZREŽEŠ PIŠKOTE.
  • ALI PA PIŠKOTE OBLIKUJEŠ Z ROKAMI, KOT SEM NAREDILA SAMA, KER JE BILA PEČICA ŽE OGRETA OD PEKE PECIVA.

PIŠKOTE SEM OBLIKOVALA KOT KROGLICE IN KOT ČEVAPČIČE :-) 
POLOŽILA SEM JIH V PEKAČ OBLOŽEN S PEKI PAPIRJEM - RAZMAKNILA SEM JIH DOKAJ NARAZEN, TI PA JIH LAHKO DAŠ BOLJ SKUPAJ, SAJ PIŠKOTI MED PEKO NISO NARASLI.
PIŠKOTE PEČEŠ 20 MINUT V PEČICI NA 150 STOPINJAH. 


TAKOLE SO VIDETI MOJI, PARDON, ŠNOFIJEVI PIŠKOTI.
NISEM JIH POSKUSILA, VEM PA DA SO ODLIČNI! IN KAKO TO VEM?
KER JIH NAŠ KUŽA Z VESELJEM JE : )


JUTRI PA IMAM ZATE SUPER IDEJO, KAKO IZDELATI NOSILNO VREČKO IZ STARE MAJICE.
ČE SE MI ŽELIŠ PRIDRUŽITI, DO JUTRI POIŠČI STARO MAJICO IN ŠKARJE. TO JE VSE, KAR POTREBUJEŠ : )

PRIJAZEN POZDRAVČEK DO JUTRI, MAJDA


Komentarji

  1. O, kako fajn! Že imaš kaj odjemalcev?

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa si sigurna, da so samo za kužke??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Problem je, da jih lahko jemo tudi ljudje ... imaš rada banane? Ovsene kosmiče? Jajčka? Sama imam pomisleke le pri maslu iz arašidov ... tako, da pred mano so varni, pred ostalimi v naši družini pa ne ;-)

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE