ČEMAŽEVA JUHA


ČEMAŽEVA JUHA

VERJETNO VSI SKUPAJ ZADNJE ČASE HODIMO VELIKO V NARAVO IN RAZISKUJEMO BLIŽNJO OKOLICO. OPAZILA SEM, DA JE POVSOD OGROMNO ČEMAŽA, ZATO SEM DALA V NAHRBTNIK VREČKO IN SEM GA NABRALA.




ČEMAŽ ALI DIVJI ČESEN JE TRAJNICA Z MNOGO ZDRAVILNIMI UČINKI. IMA PODOBNE LASTNOSTI KOT ČESEN, VENDAR JE ŠE BOLJ ZDRAVILEN.ČISTI CELOTNO PREBAVNO POT IN DIHALNE POTI, KAR SPLOH SEDAJ PRIDE ZELO PRAV. SKRATKA BLAGODEJNO VPLIVA NA CELO TELO.
JAZ SEM SE ODLOČILA, DA BOM IZ NJEGA NAREDILA ČEMAŽEVO JUHO.
ZA JUHO SEM UPORABILA NASLEDNJE SESTAVINE: (ČEBULO, POR, ČESEN, KROMPIR, BIO ZELENJAVNO KOCKO, SOL IN SEVEDA VELIKO ČEMAŽA).





NAJPREJ SEM ČEMAŽ OPRALA IN VSE SESTAVINE PRIPRAVILA ZA KUHANJE.





NA KOCKE SEM NAREZALA KROMPIR, SESEKLJALA ČEBULO IN ČESEN TER NAREZALA POR.

NATO SEM V LONEC VLILA OLIVNO OLJE, POČAKALA, DA SE MALO SEGREJE IN ZAČELA PRAŽITI ČEBULO, POR IN ČESEN.


 VSE SKUPAJ SEM PRAŽILA NEKAJ MINUT NATO PA DODALA ŠE KROMPIR.



VSE SKUPAJ SEM PRAŽILA ŠE PRIBLIŽNO 3 MINUTE.
NATO SEM VSE SKUPAJ ZALILA Z LITROM VODE IN DODALA BIO ZELENJAVNO KOCKO.



V POKRITEM LONCU SEM VSE SKUPAJ KUHALA PRIBLIŽNO 15 MINUT, DOKLER NI BIL KROMPIR KUHAN.





KO JE BIL KROMPIR KUHAN, SEM V VODO DODALA ŠE ČEMAŽ. PREJ SEM GA NAREZALA.




ŠTEDILNIK SEM NA TEJ TOČKI UGASNILA, SAJ NISEM ŽELELA, DA BI SE ČEMAŽ KUHAL, SAJ BI S TEM UNIČILA NJEGOVE ZDRAVILNE UČINKOVINE. VSE SKUPAJ SEM S KUHALNICO PREMEŠALA. NATO SEM VSE PRELILA V MEŠALNIK.



NASTALA JE TALE ZDRAVILNA JUHA.



SOLILA SEM JO NA KONCU IN SICER S HIMALAJSKO SOLJO. MOJ KRITIK SI VANJO RAD VSUJE ZLATE KROGLICE. PRAVI, DA JE ODLIČNA.



RECEPT ZA ČEMAŽEVO JUHO PA JE NA BLOGU ŽE OBJAVILA UČITELJICA MAJDA. NAJDEŠ JO TU. PREVERI, ČE SE NAJINA RECEPTA KAJ RAZLIKUJETA.

SEDAJ PA HITRO Z ATIJEM IN MAMICO V GOZD ALI OB KAK POTOČEK PO ČEMAŽ.
DOBER TEK!


UČITELJICA STAŠA



Komentarji

  1. Tvoj kritik me je prepričal, da je bila juha resnično okusna.
    Me zanima, če bodo otroci ugotovili, v čem se najina recepta razlikujeta ;-)
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI