ŽEPKI S KISLO SMETANO
POZDRAVLJENI,
VELIKONOČNI PRAZNIKI SO ZA NAMI IN NOVI, SKRAJŠANI, DELOVNI
TEDEN PRED NAMI ...
ZA DANES SEM VAM PRIPRAVILA SLASTEN PRIGRIZEK, KI POTEŠI
LAKOTO ŠE TAKO ZAHTEVNEMU TREBUŠČKU.
SESTAVINE:
PRIPRAVA:
1. NARIBAJ PIŠČANČJA PRSA.
- 1 LISTNATO TESTO
- 80 G PIŠČANČJIH PRSI (SALAMA)
- 80 G SIRA
- 5 ŽLIC KISLE SMETANE
- 1 ŽLICA INSTANT ČEBULNE JUHE1. NARIBAJ PIŠČANČJA PRSA.
2. DODAJ NARIBAN SIR. ČE NIMAŠ RIBANEGA SIRA, GA NARIBAJ SAM.
3. DODAJ INSTANT ČEBULNO JUHO IN KISLO SMETANO. ČE NIMAŠ ČEBULNE
JUHE, ZMES ZAČINI S SOLJO IN POPROM. LAHKO TUDI Z VEGETO.
4. SESTAVINE DOBRO PREMEŠAJ.
5. RAZGRNI LISTNATO TESTO IN GA PO DOLŽINI PREREŽI NA POL.
6. NA ENI POLOVICI Z NOŽEM NAREŽI OZIROMA OBLIKUJ ČRTE, KOT
JE PRIKAZANO NA FOTOGRAFIJI, VENDAR LE DO POLOVICE.
7. RAZPOTEGNI IZREZLJANO TESTO.
8. NA DRUGI POLOVICI TRAKA NAREDI 6 KUPČKOV IZ
PRIPRAVLJENEGA NADEVA.
9. IZREZLJANI DEL PREPOGNI ČEZ IN S PRSTI PRITISNI
TAKO, DA SE ROBOVI SPRIMEJO. KUPČKE LOČI Z ROČAJEM KUHALNICE.
POSTOPEK PONOVI ŠE ZA DRUGO POLOVICO TESTA.
10. ŽEPKE PREVIDNO NALOŽI V PEKAČ IN PECI PRI 180°C 20
MINUT.
DoBeR tEk 😋
UČITELJICA NIVES
Mreža na tvojih žepkih je tako lepo videti. Mislim pa, da bi šli pri nas bolj v promet sladki žepki. Hvala za idejo - bom poskusila sčarati kakšno sladico iz skute in sadja. Poročam ;-)
OdgovoriIzbrišiPrijazen pozdravček, Majda