ŽEPKI S KISLO SMETANO

POZDRAVLJENI,

VELIKONOČNI PRAZNIKI SO ZA NAMI IN NOVI, SKRAJŠANI, DELOVNI TEDEN PRED NAMI ...

ZA DANES SEM VAM PRIPRAVILA SLASTEN PRIGRIZEK, KI POTEŠI LAKOTO ŠE TAKO ZAHTEVNEMU TREBUŠČKU.


SESTAVINE:
     - 1 LISTNATO TESTO
     - 80 G PIŠČANČJIH PRSI (SALAMA)
     - 80 G SIRA
     - 5 ŽLIC KISLE SMETANE
     - 1 ŽLICA INSTANT ČEBULNE JUHE


PRIPRAVA:
1. NARIBAJ PIŠČANČJA PRSA.




2. DODAJ NARIBAN SIR. ČE NIMAŠ RIBANEGA SIRA, GA NARIBAJ SAM.


3. DODAJ INSTANT ČEBULNO JUHO IN KISLO SMETANO. ČE NIMAŠ ČEBULNE JUHE, ZMES ZAČINI S SOLJO IN POPROM. LAHKO TUDI Z VEGETO.


4. SESTAVINE DOBRO PREMEŠAJ.


5. RAZGRNI LISTNATO TESTO IN GA PO DOLŽINI PREREŽI NA POL.


6. NA ENI POLOVICI Z NOŽEM NAREŽI OZIROMA OBLIKUJ ČRTE, KOT JE PRIKAZANO NA FOTOGRAFIJI, VENDAR LE DO POLOVICE.


7. RAZPOTEGNI IZREZLJANO TESTO.


8. NA DRUGI POLOVICI TRAKA NAREDI 6 KUPČKOV IZ PRIPRAVLJENEGA NADEVA.


9. IZREZLJANI DEL PREPOGNI ČEZ IN S PRSTI PRITISNI TAKO, DA SE ROBOVI SPRIMEJO. KUPČKE LOČI Z ROČAJEM KUHALNICE.


POSTOPEK PONOVI ŠE ZA DRUGO POLOVICO TESTA.

10. ŽEPKE PREVIDNO NALOŽI V PEKAČ IN PECI PRI 180°C 20 MINUT.


DoBeR tEk 😋


UČITELJICA NIVES

Komentarji

  1. Mreža na tvojih žepkih je tako lepo videti. Mislim pa, da bi šli pri nas bolj v promet sladki žepki. Hvala za idejo - bom poskusila sčarati kakšno sladico iz skute in sadja. Poročam ;-)
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI