MUFFINI BREZ SLADKORJA




POZDRAVLJENI!

SI TUDI TI ZA ZAJTRK NAJVEČKRAT PRIPRAVIŠ KOSMIČE S SADJEM, JAJCE ALI KAJ NAMAŽEŠ NA  HITRO NA KRUH? MORDA ZAJTRK KAR IZPUSTIŠ? PREDLAGAM ZAJTRK, KI SI GA LAHKO PRIPRAVIŠ VNAPREJ. TO SO  SLASTNI JAJČNI MUFFINI  BREZ SLADKORJA. PRIPRAVA JE HITRA, ZDRŽIJO PA LAHKO TUDI CEL TEDEN.

 

SESTAVINE ZA 6 MUFFINOV:

       🍅 6 JAJC 

      🍅 SOL IN POPER ZA OKUS 

      🍅  ½ SKODELICE KUHANE DROBNO NASEKLJANE ŠPINAČE (7 DKG)
 
      🍅  1/3 SKODELICE KUHANE ALI POPEČENE SLANINE ALI ŠUNKE, TUDI 
              DROBNO NAREZANE (13 DKG)
 
      🍅  1/3 SKODELICE RIBANEGA SIRA  (1 VREČKA ALI 1,5VREČKE )
 
      🍅   KOKOSOVA MAŠČOBA ALI MASLO ZA NAMASTITEV PEKAČA 
 

 

 

POSTOPEK:

🍅 PEČICO PREDHODNO SEGREJ NA 180 STOPINJ IN PEKAČ ZA MUFFINE PREMAŽI Z /MASLOM ALI PA VANJ POLOŽI PAPIR ZA PEKO (LAHKO UPORABIŠ TUDI SILIKONSKE MODELČKE ZA MUFFINE).

🍅 JAJCA UMEŠAJ DOKLER NE DOBIŠ POPOLNE RUMENE MASE. DODAJ ŠPINAČO, SLANINO IN SIR TER VSE SKUPAJ PREMEŠAJ. NATO DODAJ ŠE ŠČEPEC POPRA IN SOLI.

🍅MEŠANICO RAZDELI ENAKOMERNO V 6 MODELČKOV TER PECI PRIBLIŽNO 15  MINUT.. MODELČKE NE NAPOLNI ČISTO DO VRHA.

🍅 MUFFINE LAHKO SHRANIŠ V HLADILNIK (ČE JIH NIMAŠ NAMENA TAKOJ POJEST), KJER LAHKO OSTANEJO TUDI EN TEDEN, TAKO DA IMAŠ LAHKO ZAJTRK PRIPRAVLJEN ZA VEČ DNI VNAPREJ.   

 

          

                                                                          
            

       

          
    

    

 

BODI PREVIDEN / PREVIDNA PRI JEMANJU PEKAČA IZ PEČICE IN NE POZABI NA KUHINJSKO ROKAVICO.


 

DOBER TEK ŽELIM.

                                         UČITELJICA NEVENKA

Komentarji

  1. Nevenka najlepša hvala! Danes naredim muffine po tvojem receptu za opoldansko malico. Sporočim, kako mi bodo uspeli :-) Če bodo lepi, pošljem še fotografijo :)
    Hvala še enkrat za recept in prijazen pozdravček k tebi, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Majda, hvala za pozornost. Nimaš kaj zgrešiti.
    Miren večer želim.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI