ČOKOLADNI CEKINČKI

POZDRAVLJENI ŠOLARJI

ZBUDILI SMO SE V ZELO MRZLO JUTRO. KAR STRESE ME ,  KO POGLEDAM SKOZI OKNO IN VIDIM VSE TE LEDENE ROŽICE, KI SO SICER ČISTO PRIJETNE IN LEPE NA POGLED, VENDAR.....

DANES SE MI JE ŽE V POSTELJI ZALJUBILO........ČOKOLADE. ŠE PREDNO SEM DOBRO ODPRLA OČI, SEM SI , NAMESTO ZAJTRKA, ZAŽELELA ČOKOLADE. ČISTO MIMO, BI REKLI, TODA JAZ ČOKOLADO OBOŽUJEM. NO,  DAN SEM ZAČELA  NATO S PRAVIM ZAJTRKOM, A ŽELJA PO ČOKOLADI JE PA LE OSTALA. ZATO SEM SE DANES ODLOČILA, ZA SICER ČISTO PREPROSTO SLADICO, ČOKOLADNE CEKINČKE. ŽE NA POGLED SO ČUDOVITO LEPI IN PRIVLAČNI, POLEG TEGA PA SO ŠE NEBEŠKO, ČOKOLADNO DOBRI.

POTREBUJEMO:

NI VELIKO SESTAVIN, VENDAR BOLJ SMO IZNAJDLJIVI IN DOMISELNI,  BOLJŠE JE. NAJPREJ RAZTOPIMO NAD VODNO PARO BELO ČOKOLADO, NATO ŠE V DRUGI POSODI TEMNO ČOKOLADO.KO  IMAMO RAZTOPLJENI OBE ČOKOLADI, PRIPRAVIMO PEKI PAPIR  IN NAJ , Z ŽLIČKO, NANESEMO ČOKOLADNE KUPČKE. NAJPREJ ENO BARVO IN NATO ŠE DRUGO BARVO. ODVISNO KAKŠNI SO VAM BOLJ VŠEČ. POČAKAMO, DA SE MALO STRDIJO. NE SMEJO BITI PREVEČ TRDI.

KO IMAMO NAREJENE TE KUPČKE, JIH OBLOŽIMO Z DODATKI, KI SMO SI JIH PREJ PRIPRAVILI. (LEŠNIKI, MRVICE, ŽELEJČKI. OREHI, KOSMIČI, ...)


OKRASIMO JIH LAHKO ČISTO PO SVOJEM OKUSU IN ŽELJAH.

KO SMO JIH OKRASILI, POČAKAMO SAMO ŠE TOLIKO, DA SE ČOKOLADA POPOLNOMA STRDI IN DA POSTANE SPET TAKA, KOT JO IMAMO RADI.

KER PA JE TEH CEKINČKOV KAR PRECEJ IN JIH NE BOMO POJEDLI SAMI, JIH LAHKO TUDI KOMU PODARIMO. ČE POBRSKATE MALO PO OBJAVAH NA BLOGU BOSTE NAŠLI KRASNE OKRASNE LONČKE IN DARILNE ŠKATLICE NAŠIH UČITELJIC, KI SO SVOJE IDEJE DELILA Z VAMI.POBRSKAJTE , NE BO VAM ŽAL.MOJE USTVARJANJE JE IZGLEDALO NEKAKO TAKOLE.


PA SREČNO DO JUTRI. UČITELJICA MOJCA
Komentarji

 1. Imeniten recept Mojca - vsebuje vse, kar imam rada, le belo čokolado bom zamenjala z mlečno :-)
  Prijazno sredo ti želim, Majda

  OdgovoriIzbriši
 2. Super recept in zagotovo se bom tudi jaz razvajala s to sladico. lep popzdrav, Tanja.

  OdgovoriIzbriši
 3. Mojca,
  zelo lepo je tole videti. Njam, verjetno je tudi zelo dobro.
  Lepo bodi.

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI